Борац залеђен у Бергену

ГС
Борац залеђен у Бергену
Foto: Дејан Кондић | Борац залеђен у Бергену

БЕРГЕН - Одбојкаши Борца поражени су од Викинга у Бергену са 3:0 у првом мечу другог кола ЦЕВ Челенџ купа. По сетовима је било 25:18, 25:16, 25:18.

Други сусрет на програму је сутра од 19 часова. 

Први сет домаћи су добили након 23 минута игре. Играчи Борца стегнуто су ушли у меч, па су одбојкаши Викинга релативно брзо и лако направили разлику од три поена, коју су одржавали. 

“Црвено-плави” су дошли на 16:17, међутим домаћи су поново искористили све грешке Борчевих играча и добили први период игре.

Други сет протекао је у потпуности у знаку домаћих. Од самог почетка су били бољи и ниједног момента изабраници Мише Марјановића нису имали прилику да угрозе Викинг. 

Ларс Кристијан Екеланд на сервис линији био је незаустављив и након његових “бомби” направљена је одлучујућа разлика. Занимљиво, први блок на мечу “црвено-плави” забиљежили су средином овог периода игре.

Трећи сет био је реприза претходна два. Домаћини су били бољи у свим сегментима игре и заслужено дошли до максималне побједе.

Упркос поразу има и једна позитивна ствар. Тренер Борца Мишо Марјановић дао је шансу свим играчима да осјете “барут” европске утакмице. 

 

Мораће играчи Борца сутра пуно боље одиграти. Сад су бар упознали противника. 

Да би дошли у позицију да прођу даље, “црвено-плави” према пропозицијама ЦЕВ-а сутра морају славити са 3:0 или 3:1 како би изборили право на “златни” сет који би одлучивао о путнику у наредну рунду.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана