Борац закомпликовао ситуацију; Ребец: И даље све зависи од нас

Дарко Драгичевић
Foto: АБА лига / Д. Стјепановић

ШИРОКИ БРИЈЕГ - Кошаркаши Борца пропустили су прву шансу да осигурају финални турнир друге АБА лиге. Бањалучани су поражени од директног ривала Подгорице 60:73 и сад оба тима имају скор седам побједа и четири пораза.

 

Борац је одиграо веома лош меч. Превише изгубљених лопти (чак 21), слабо шутерско вече посебно за три поена (осам погођених тројки од 30 покушаја), те сјајна одбрана ривала на центру Танасковићу донијели су пораз.  Ипак Бањалучани се нису предавали покушавали су и успијевали три пута да се врате, али на крају нису могли до преокрета.

Један од најискуснијих кошаркаша Јан Ребец истиче да екипа мора да извуче поуке из овог пораза и брзо се спреми за наредне ривале.

- Веома тешка утакмица у којој нисмо били прави. Нисмо успјели да се адаптирамо на њихову агресивну одбрану. Направили смо превише грешака, имали недопустиво много изгубљених лопти. Борили смо се до краја, неколико пута смо хватали прикључак, али на крају мислим да су управо те изгубљене лопте пресудиле. Обје екипе су имале лош шут - истакао је Ребец који је био најефикаснији у пораженом тиму са 16 поена, али који такође није задовољан својим процентима.

Добра ствар за Бањалучане је чињеница да и даље пласман на финални турнир зависи искључиво од њих. Наиме, до краја лигашког дијела остали су још мечеви против ТФТ Скопље и Шенчура екипа које су без шанси за пласман даље.

Упркос томе Ребец истиче да нема опуштања и да екипа на тим мечевима мора да покаже карактер.

- Треба што прије да заборавимо овај пораз и фокусирамо се на наредне утакмице које ће за нас бити мечеви сезоне. За нас је најважније да и даље све зависи искључиво од нас и наших резултата тако да гледамо како да остваримо жељене побједе. Сигурно је да неће бити лако јер су најтеже утакмице против тимова који немају шта да изгубе, а на другој страни ми имамо императив побједе како би осигурали пласман на завршни турнир. Има тај притисак, али вјерујем у своје саиграче и стручни штаб да ћемо показати карактер и затим изборити мјесто на финалном турнир гдје сматрам да нам је и мјесто - поручио је Ребец.

Прво на ТФТ

Борац ће до краја лигашког дијела одиграти двије утакмице. Прво ће ривал бити ТФТ Скопље данас у 21 час.  Након тога слиједи меч посљедњег 13. кола против Шенчура. Тај дуел се игра 10. марта такође у 21 час, а свака побједа би донијела не само пласман на финални турнир који се игра у Домжалама, већ и бољу стартну позицију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана