Борац забиљежио и другу побједу у АБА 2 лиги на Златибору

Дејан Кондић
Foto: Агенције

ЗЛАТИБОР - Кошаркаши Борца забиљежили су и други тријумф у АБА 2 лиги ове сезоне. Бањалучани су на Златибору савладали су екипу Вриједноснице из Осијека 81:70.

Бањалучани су од старта утакмице били бољи ривал и на крилима прије свега Александра Ланговића, али и Теодора Симића стекли предност од девет поена послије првог периода (23:14). Посебно је, током цијеле утакмице била изаражена предност "црвено-плавих" у скоку.

Међутим, на почетку друге четвртине, Осјечани су успјели да смање резултат, да би се потом изабраници Зорана Кашћелана поново одлијепили на двоцифрену разлику (36:18) захваљујући сјајном Ланговићу. На полувремену "црвено-плави" су имали предност од седанм поена. Било је 46:39.У трећем кварталу разлика у корист Бањалучана поново је нарасла на "плус 14" (55:41), али се у одлучујућих 10 минута ушло са предношћу од 12 погодака (68:56). Борац је за првих пет минута четврте четвртине убацио само два поена, што је и допринијело да се Вриједноснице у потпуности врате у утакмицу (70:67).

Ипак, кад је било најпотребније Ланговић је поново био на висини задатка, осигуравши "плус 10" свом тиму (77:67) што је и преломило меч. Најефикаснији у екипи Борца био је управо Александар Ланговић са 31 поеном уз девет скокова, Мартин Џерон и Теодор Симић су постигли по 12, а двоцифрен је био Јан Ребец са поготком мање. Код хрватске екипе предњачио је Матеј Токић са 17 кошева. Борчев тренер Зоран Кашћелан био је задовољан на крају сусрета.

- Честитам својим играчима на важној побједи. Усудио бих се рећи још важнијој након оног доброг отварања сезоне против Широког. Морам истаћи да тим из Осијека лијепо изгледа, без обзира што не играју највиши ранг хрватске кошарке. Енергетски је то један одличан тим са добрим приступом. Био је то велики изазов за нас. До овог сусрета нису имали пораз у сезони, што довољно говори о њима, имају побједнички менталитет. Ми смо добро одрадили задатак, убацили смо доста лопти под кош гдје смо имали предност у висини. Драго ми је што смо добили јер учимо и како се понашати у "егал" завршницама. Ово је ипак само почетак сезоне, креће нам и домаће првенство, доста је обавеза пред нама. АБА лига је тек на почетку и права борба за плеј-оф тек слиједи - рекао је Кашћелан.
 

БОРАЦ: Џерон 12, Ланговић 31, Адамовић 5, Гаврић, Шорак, Симић 12, Ребец 11, Бошковић, Танасковић, Делалић 4, Рељић 6. Тренер: Зоран Кашћелан.

ВРИЈЕДНОСНИЦЕ ОСИЈЕК: Бредфорд 5, Врањеш 12, Мартиновић, Дмитровић 11, Томљеновић, Токић 17, Будимир 1, Шишко 3, Бошњак 7, Перковић 6, Суџум 8, Павић. Тренер: Срђан Хелбих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана