Борац успјешно завршио зимске припреме у турској Анталији

Дарко Драгичевић
Foto: ФК Борац /Н. Кулага

АНТАЛИЈА - Побједа за крај припрема у Турској! Изабраници Винка Мариновића савладали су освајача Купа Летоније Ауду са 2:1 у посљедњем мечу у Анталији.

Бањалучани су одиграли утакмицу против Летонаца у тренутно најјачем саставу па је стручни штаб на терен послао сљедеће играче: Ћетковић, Лагунџић, Лазић, Војновић, Субић, Предраговић, Пишчевић, Нинковић, Цвијановић, Лукић, Јуриљ.

Очигледно је тренер Винко Мариновић већ кренуо са уигравањем екипе за наставак такмичења у Купу БиХ те Премијер лиги.

Борац је до предности дошао у шестом минуту када је након убацивања Николе Нинковића дефанзивац Дарко Лазић послао лопту у гол. Летонци су изједначили у 42. минуту и преко Станислава Пихочке успјели да изједначе до одласка на одмор. Борац није успио да реализује пенал.

Бањалучани су у финишу меча ипак стигли до побједе. Мркаић је пронашао Ивана Лагунџића који је убацио лопту, а у шеснаестерцу се најбоље снашао Ален Јуриљ, који је донио тријумф.

- Успјешно смо завршили ове припреме, можемо да будемо задовољни оним што смо урадили у Снталији. Драго нам је због побједе на крају која ће сигурно додатно подићи самопоуздање екипе пред наставак такмичења на оба фронта - рекао је Недељко Пишчевић након меча.

Борац је тако завршио припреме са овом побједом уз два ремија против Родине (1:1) и Вејла (0:0) те поразом од Динама из Москве (2:3).

Млади тим бањалучког тима је јуче први изашао на терен и ремизирао против другог тима руске Родине. Резултат је на крају био 1:1. Руси су повели у четвртом минуту голом Никите Голдбина који се најбоље снашао након интервенције Бојана Павловића.

Борац је пуно боље одиграо друго полувријеме па је до изједначења дошао у 68. минуту. Након убацивања Благаића голман Хамхоев је лоше интервенисао, испала му је лопта и то је казнио Ђорђе Милојевић. До краја утакмице резултат се није мијењао.

Стручни штаб је тако пружио шансу свим играчима који су били на припремама у Анталији да се наметну за наставак сезоне. Помоћник Борис Распудић је оцијенио наступ младих играча.

- Могу да будем задовољан коначним исходом. У првом полувремену смо били испод свог нивоа, а противник нам није дозволио креацију. Ипак, у другом полувремену смо одиграли агресивније и успјели смо да се вратимо. Честитам играчима који су добили прилику да одмјере снаге са квалитетним противником - рекао је Распудић.

Куп БиХ прво искушење

Фудбалери Борца се данас враћају с припрема у Анталији, а прва званична искушења их очекују већ наредног викенда. Наиме, Бањалучани ће 18. фебруара гостовати код Рудар Приједора у оквиру Купа БиХ, а затим им слиједи и меч у Премијер лиги, када ће на свом терену дочекати екипу Широког Бријега.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана