Борац у првом мечу четвртфинала Купа БиХ данас гост Тузла ситија: Паметном игром до позитивног резултата

Дарко Пашагић
Борац у првом мечу четвртфинала Купа БиХ данас гост Тузла ситија: Паметном игром до позитивног резултата

БАЊАЛУКА - Послије сјајног прољећног дебија фудбалери Борца желе да наставе у истом ритму и данас када их од 15 часова на стадиону “Тушањ” очекује прва утакмица четвртфинала Купа БиХ у којој ће бити гости Тузла ситија.

Биће то дуел екипа које се боре за пласман на међународну сцену не само кроз првенство, већ и кроз Куп, а два овосезонска сусрета у првенству, један у Тузли, један у Бањалуци завршили су идентичним резултатом, 1:1.

- Против Широког Бријега смо играли паметно и на резултат и тако морамо и сада поготово јер се играју двије утакмице. Биће то веома тешка утакмица и зато морамо бити и те како опрезни. Ту су и временски услови, терен сигурно неће бити у добром издању. Довољно познајемо екипу Тузла ситија, мање-више су исти играчи, имају неколико појачања, али мислимо да ће на терену отприлике бити иста екипа која је играла против Слободе. За нас је важно да одиграмо храбро, сведемо грешке на минимум и да покушамо остварити позитиван резултат пред реванш - рекао је тренер Борца Немања Миљановић.

Дуел са Тузла ситијем долази послије убједљиве побједе Борца на “Пецари” (3:0), гдје су Бањалучани доминирали, имали посјед и створили много шанси, међутим, стратег “црвено-плавих” сада очекује потпуно другачију утакмицу.

- Терен у Широком Бријегу је био добар, могло се играти, а и нама су се поклопиле неке ствари. Ово је други тип утакмице, Тузла сити је физички јача екипа, са доста више индивидуалног квалитета. На нама је да изађемо агресивно и интензивно, да не дозволимо њима ту екипну надмоћ, морамо да им парирамо и вребамо шансе из њихових слабости које, наравно, постоје - додао је Миљановић.

Јунак побједе против Широког Панајотис Мораитис не очекује баш квалитетну утакмицу, а разлог је терен у Тузли, који је у лошем стању.

- Обје екипе имају квалитетне појединце, али то ће бити тешко показати на лошем терену. Морамо да играмо паметно јер имамо још једну утакмицу. Наш циљ је да ове сезоне освојимо Куп БиХ, прошле смо изгубили у финалу, сада желимо корак више. Добро смо отворили годину и вјерујем да можемо наставити у истом ритму - рекао је Мораитис.

У осталим сусретима четвртфинала Купа БиХ сутра се састају: Звијезда Градачац - Игман (Коњиц) (13 часова), Сарајево - Слобода (Тузла) (17), Вележ (Мостар) - Широки Бријег (19 часова). Реванш утакмице играју се 16. марта.

Једна улазница за два меча

У 21. колу Премијер лиге БиХ Борац ће у недјељу од 15 часова на Градском стадиону дочекати Вележ. Сви навијачи Бањалучана који купе улазницу за дуел са Мостарцима, моћи ће са њом да уђу и на реванш сусрет четвртфинала Купа БиХ против Тузла ситија, који се игра 16. марта.

- На овај начин желимо да позовемо све вас, Борчевце, да нам будете вјетар у леђа. Наша жеља је да нас трибине Градског стадиона громогласном подршком воде до нових побједа. Навијачки хук потребан нам је више него икада. Сви уз Борац, Борац за све! - стоји у саопштењу маркетинг службе Борца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана