Борац у лудом финишу утакмице савладао Посушје

Српскаинфо
Foto: Мондо

Борац је на отварању 14. кола м:тел Премијер лиге БиХ савладао Посушје 2:1 (0:0).

Прво полувријеме је благо речено за заборав. Наиме статистички податак показује да обjе екипе нису имале ударац у оквир гола.

Прва озбиљнија шанса десила се у 35. минути за домаћине. Јуриљ је проиграо Татара који је пребацио лопту на другу страну за Пишчевића који лопту шаље далеко преко гола.

Минут касније опет пријети Борац. Субић је одлично пробио са стране и одиграо дупли пас са Момчилом Мркаићем, али и он шута јако непрецизно преко гола.

Гости су запријетили пред сам крај првог полувремена у 41. минути преко Слободана Милановића, али ни он није подесио нишанске справе, па је његов шут завршио у гол ауту.

Друго полувријеме боље отвара Посушје.

У 48. минути велика шанса за госте. Бивши играч Борца Тони Јовић је из слободног ударца са двадесетак метара распалио по лопти, али на његову жалост она је погодила пречку и није прешла гол линију Бојана Павловића.

Нова добра прилика за екипу Посушја у 56. минути, али шут Вукоје одлази мало поред гола.

Велику шансу за Борац пропустио не Никола Нинковић који је у 61. минути након додавања Мркаића из коса шутирао тик поред гола Посушја.

Три минута касније најбоља шанса за црвено – плаве. Нинковић је извео слободан ударац, а први до лопте стигао је Мркаић, али је шутао директно у голмана Кукића. Ово је био иначе први ударац у оквир гола на утакмици.

Бањалучани су постигли гол у 65. минути преко Енвера Кулашина, али је он поништен због офсајда.

Бањалучани су до краја мече притискали противника, али нису успјели наћи пут до мреже.

А онда шок за Борац. Из једне контре Посушје је преко Габријела Бобана у 92. минути постиже гол за надали су се сви побједу, али након грешке одбране Посушја већ у сљедећем нападу Пишчевић постиже гол за 1:1.

Ту није крај драме. Кулашин је пробио по десној страни у 95. минути и ушао у шеснаестерац након чега је оборен и судија Гиговић показује на бијелу тачку.

Сигуран је био Горан Закарић за коначних 2:1.

У наредном колу Борац ће гостовати екипи Игмана, док ће Посушје дочекати Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана