Борац тражи тренера на дуже стазе

Милан Зубовић
Борац тражи тренера на дуже стазе

БАЊАЛУКА - Тренер Драган Николић напустиће екипу Борца по окончању завршног турнира Друге АБА лиге који је на распореду од 13. до 17. априла у Скопљу.

Николић је екипу преузео почетком децембра 2020. године од Марка Шћекића који му се касније придружио као помоћник у стручном штабу, али сада нема намјеру да преузме бригу о првом тиму иако ће и даље бити у клубу. Стручњак из Србије изборио је четвртфинале Друге АБА лиге прошле сезоне, ове је поново стигао до исте рунде и дуго времена био лидер такмичења са седам уводних побједа без пораза. Осим тога, освојио је Куп Српске и изборио плеј-оф Лиге БиХ.

- Договорили смо обострани разлаз, јер је након годину и по дошло до засићења са обје стране. Николић је недавно изразио жељу за промјеном средине, а како му и уговор истиче на крају сезоне сложили смо се да је разлаз најбоља опција. Дао је добре идеје клубу које смо остварили и испунили зацртане циљеве. Не гори нам под ногама, Николић не одлази због катастрофалних резултата, јер је остварио све што смо заједнички жељели. Уколико остваримо још нешто то ће бити бонус - ријечи су предсједника клуба Милана Ђајића.

Управа је у потрази за новим тренером који ће до краја сезоне упознати екипу и правити планове за идућу, али Ђајић није желио да говори о именима у овом тренутку. Поред Шћекића помоћни тренер је и Немања Томић.

- Жеља нам је да уведемо нову кр­в у екипу па ћемо видјети да ли ће помоћници и даље остати. Има имена која желимо и имена која нам се нуде, али ћемо добро размислити, јер сматрамо да је сада добар тренутак да правимо планове за наредну сезону. Сви играчи остају на окупу до краја сезоне - нагласио је Ђајић.

Још актуелни кормилар Борца најавио је поход на титулу Друге АБА лиге.

- Стигли смо до најважнијег момента сезоне у којој су остварени циљеви које је клуб поставио за ову сезону, која ће бити успешнија од претходне. Причам о предстојећем турниру Друге АБА лиге где ћу по последњи пут водити екипу Борца и пробати да испуним личну амбицију за ову сезону. Овај договор је од раније са управом клуба и веома сам им захвалан што су ми омогућили да променим средину након одиграног плеј-офа Друге АБА лиге. Веома сам задовољан свим што смо заједно остварили у претходне две сезоне, надам се да ћу после турнира у Скопљу бити још задовољнији - рекао је Николић.

Дочекују Промо

Посљедњу провјеру пред завршни турнир Друге АБА лиге кошаркаши Борца имаће вечерас од 19 часова против Прома пред својим навијачима. Бањалучани ће у четвртфиналу турнира у Скопљу играти против земунске Младости (сриједа, 12 часова), а уколико прођу даље у полуфиналу ће одмјерити снаге са бољим из дуела Хелиос - Златибор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана