Борац силовит у дербију

Д.Д.
Борац силовит у дербију

БАЊАЛУКА - Борац је у дербију савладао Леотар и дошао до треће побједе у првенству БиХ. Бањалучани су у заосталој утакмици другог кола савладали требињски тим 25:19(14:8).

Већ на старту јаком одбраном Борац је успио да се одлијепи и повео је 7:3. Бањалучани су одлично ушли у меч док се код гостију осјетио умор због пута и играња у Европи.

Сјајну партију у првих 30 минута пружио је Владислав Залевски који је постигао пет голова, док је голман Слађан Суботић имао шест одбрана. На њиховим “крилима” домаћи тим је отишао са плус шест на одмор (14:8).

У наставку је Леотар покушавао да се приближи. Смањио је на 14:19 и успио да заустави налет Борца, па је домаћи тим био неколико минута без гола.

Гости то нису успјели да конкретизују на другој страни, па је екипа Ирфана Смајлагића отишла и на плус осам (22:14), чиме је побједник био ријешен. Леотар је показао карактер и у финишу је успио да смањи заостатак.

У побједничком тиму Залевски и Никола Маливојевић су дали по пет голова колико је на другој страни у тиму Леотара имао и Ђорђе Ратковић.

Брига за тренера Ирфана Смајлагића је повреда Недима Хаџића. У наредном колу Борац очекује нови дерби против Извиђача док ће Леотар играти против Чапљине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана