Борац се састаје с Македонцим: Агресивно на Пелистер

 Милан Зубовић
Борац се састаје с Македонцим: Агресивно на Пелистер

ЧАЈЕТИНА - Са четири побједе и једним поразом кошаркаши Борца дочекују трећи турнир Друге АБА лиге који ће бити одржан на Златибору.

Прву утакмицу на српској љепотици Бањалучани ће одиграти данас од 15 часова против Пелистера и биће то њихово друго међусобно одмјеравање снага у регионалном такмичењу. Борац је славио на првом мечу играном прошле године у Сарајеву, а предстојећа утакмица биће врло неизвјесна јер и представник Сјеверне Македоније има исти скор (4-1).

- Пелистер је добра екипа са искусним нападачима док два Американца дају ритам. Карутерс је играо у Широком и био један од најбољих играча Лиге БиХ, ту је и Недим Мустафица, као и Сеад Хаџифејзовић. Знамо их све одраније тако да знамо одакле нам пријете највеће опасности. Биће тешко и морамо да наметнемо свој ритам те подигнемо ниво агресивности. Комплетни смо, санирали смо повреде и повредице па вјерујем добрим издањима - рекао је помоћни тренер Борца Марко Шћекић.

Члан Борца од ове сезоне је Александар Ланговић који се преметнуо у једног од главних играча “црвено-плавог” тима. Покрива позицију крилног центра, прошле сезоне наступао је за Подгорицу док је прије тога био члан Меге. Свјестан је тежине задатака који очекује њега и саиграче, али сваки меч чекају с великим оптимизмом.

- Турнир на Златибору биће тежак и не само он већ и следећи који се игра у јануару којем смо домаћини где ћемо такође одмерити снаге с јаким екипама. Прва утакмица на Златибору је с Пелистером. Нисам имао прилику да играм против тима из Битоља, али из оног што сам пратио видео сам да је то искусна екипа која игра у врло доброј форми. Њихова игра зависи од високих играча који контролишу скок и игру под кошем и од два америчка бека који организују игру. Биће тешка утакмица, али ћемо се потрудити да тимском игром и борбеношћу дођемо до победе  - истакао је Ланговић.

Након првог меча, већ у петак, такође од 15 сати Борац ће играти другу утакмицу. Овај пут ривал ће бити Сутјеска из Никшића.

Турнир у Бањалуци

И ове сезоне Бањалука ће угостити клубове Друге АБА лиге као што је то био случај претходне двије године. Турнир ће бити одржан од 23. до 29. јануара и очекују се нови спектакл као што је то раније био случај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана