Борац савладао Посушје, прво славље Лалатовића у Премијер лиги

ГС
Foto: ФК Посушје

ПОСУШЈЕ - Фудбалери бањалучког Борца остварили су прву побједу у овој сезони м:тел Премијер лиге БиХ.

Борац је данас побиједио у сусрету 3. кола Посушје у гостима резултатом 2:0.

Од прве минуте играло се врло динамично с обје стране, а прва већа шанса је забиљежена у 10. минути када је Мркаић након асистенције Закарића шутирао поред гола, да би домаћи фудбалери узвратили у 15. минути када је ударац Јовића из слободног ударца одбранио Павловић.

Одлучујући тренутак утакмице десио се у 38. минути. Након једне дуге лопте, дошло је до неспоразума између штопера Посушја Павловића и голмана Кукића, након чега је дефанзивац домаће екипе, умјесто да пусти лопту, покушао да је врати до свог истрчалог голмана. 

Тако је, умјесто њему у руке, лопту послао у своју мрежу и донио предност Борцу.

Борац је у 72. минути могао ријешити утакмицу, али Мркаић није успио реализовати изгледну шансу за госте из Бање Луке.

Коначних 2:0 поставио је Мелег у судијској надокнади па је тако Борац дошао до прве побједе у овој сезони, након што су у првом колу ремизирали против Слоге те након тога изгубили од Сарајева са 3:1. 

Лалатовић: Полако излазимо из кризе, надам се још бољој игри

Тренер Борца Ненад Лалатовић био је видно сретан и расположен након побједе његове екипе и рекао је да је главни разлог за побиједу чињеница да његови играчи нису правили индивидуалне грешке, што је био случај у ранијим сусретима.

Након меча, у изјави за Арену Спорт Лалатовић је рекао да је ова побједа изузетно важна за Борац и да је то најбољи начин да се изађе из кризе.

“Ја сам вама рекао у најави утакмице, они су добар тим који увијек зна шта хоће, али смо и ми знали данас такође знали шта желимо. Нисмо правили индивидуалне грешке, а све бодове које смо изгубили је било због тога, а не што смо надиграни. Данас нисмо правили грешке и одмах смо побиједили, полако излазимо из кризе, рекао сам да нам је потребна побједа да тако кренемо и надам се да ћемо играти још боље у наредном периоду”, рекао је Лалатовић.

Након тога је одговорио на питање како се носи с огромним притиском који осјећа на клупи Борца.

“Мени је јако криво због тих којекаквих натписа, а највише ми је криво када ми други кажу, као што је мој отац којег то јако погоди. Не желим бити никоме сметња, а у Борцу желим остати до краја. Ту сам, хвала управи на повјерењу и навијачима и надам се да ће мој тим у наредном периоду играти боље”, додао је Лалатовић.

Наредни меч Борац ће играти на домаћем терену против Игмана, преноси Кликс

Резултат и стријелац:

Посушје - Борац 0:2 (Павловић аутогол 15', Мелег 90+2')
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана