Борац прегазио Златибор у трећем колу Друге АБА лиге: Екипа за велике домете

Милан Зубовић
Борац прегазио Златибор у трећем колу Друге АБА лиге: Екипа за велике домете

ОСИЈЕК - Кошаркаши Борца руше све пред собом и ове сезоне не знају за пораз.

Бањалучани су прегазили Златибор резултатом 87:75, у трећем колу Друге АБА лиге, чиме су стигли до трећег тријумфа (два имају у Лиги БиХ) и наговијестили да имају потенцијала да нападну титулу која би им донијела наступ у елитном разреду регионалног такмичења. Коначан резултат не осликава право стање на терену током 40 минута. Борац је све вријеме био у вођству, диктирао темпо и контролисао резултат, мада је у трећем периоду имао мањи пад у игри, што је било и очекивано, с обзиром на високо вођство након првог полувремена.

Наиме, “црвено-плави” су маестрално одиграли првих 20 минута током којих противнику нису оставили ни грам наде да могу равноправно парирати, а убацили су великих 60 поена. Шест скокова, као и седам тимских асистенција више од противника могу се сматрати пресудним фактором, мада је енергија била на страни побједничког тима. Почетком трећег периода, када су повели са 25 поена разлике, десио се тај пад и Златибор је пришао на осам поена минуса, али ближе од тога није могао, што је признао и њихов тренер Страјин Недовић.

- Нисмо добро одговорили на игру Борца у првом полувремену и била би сензација да смо са минус 25 стигли до тријумфа - рекао је Недовић.

Његов колега на другој страни Драган Николић најавио је да ће појединим играчима посебно објаснити како не смије доћи до опуштања.

- Иако су наши клубови добри спортски пријатељи, тако није деловало на терену. За лош период игре у трећој и четвртој четвртини имаћу разговоре са онима који су то допустили и зна се како ће појединци проћи. Као што је мој пријатељ Нешко, функционер једног клуба у којем сам радио пре рекао, више волим да победим него да изгубим - рекао је Николић.

Мало га је забринуо капитен Драшко Кнежевић, који је пред крај утакмице мало изврнуо скочни зглоб десне ноге када је остао да лежи на паркету, али се брзо придигао и требало би да буде спреман за наредни сусрет екипе, који је на распореду већ сутра од 21 час против земунске Младости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана