Борац пред својим навијачима игра против Хелиоса у осмом колу Друге АБА лиге: Хук са трибина водиће до побједе

Милан Зубовић
Борац пред својим навијачима игра против Хелиоса у осмом колу Друге АБА лиге: Хук са трибина водиће до побједе

БАЊАЛУКА - Серију непобједивости у Другој АБА лиги кошаркаши Борца покушаће да продуже вечерас од 18 часова када ће одмјерити снаге са Хелиосом у осмом колу.

Бањалучани су домаћини трећег балон турнира и надају се да ће на свом паркету имати велику подршку публике, али сви редом позивају на опрез и опуштања не смије бити јер сваки празан минут у игри може скупо да кошта. Помоћни тренер “црвено-плавог” тима Марко Шћекић вјерује да наставити с добрим партијама те да ће остати непоражени након десете утакмице што ће их оставити на лидерској позицији.

- Очекују нас три веома тешке утакмице, а први противник је увијек неугодни Хелиос. Словенци имају веома искусан тим с квалитетним играчима и чини ми се да позиција на табели не одговара њиховим квалитету док треба имати у виду да су лидери свог првенства. То нам је добро упозорење пред овај сусрет у којем морамо наметнути свој ритам и свих 40 минута контролисати игру. Ако успијемо у томе наша побједа не би требало да дође под знак питања - рекао је Шћекић.

Истакао је да неће остати дужни својим навијачима те их позвао да дају подршку екипи. Поред Хелиоса, Бањалучани ће још одмјерити снаге са Спарсом и Ловћеном.

- Имаћемо предност домаћег терена и надамо се великој подршци с трибина што ће много значити нашем тиму да одигра најбоље што може. Наши играчи су свјесни да ће сада сви противници имати много већу жељу и мотивацију да побиједе лидера на њиховом терену, али наша жеља за тријумфом мора бити јача - нагласио је Шћекић.

За разлику од прошлог балон турнира Борац сада улази с два нова играча - Александра Поњавића и Ловру Буљевића. Поњавић је искусан играч који је овдашњој публици познат јер је прије неколико сезона наступао за Игокеу, а покрива позицију бека шутера. Буљевић игра на позицији центра и висок је 210 центиметара док је раније наступао за Цибону, Цедевиту, Забок, Осијек, Широки и Атомерому.

Распоред и сатница

Распоред четвртог турнира, понедјељак: Сутјеска - МЗТ (15), Хелиос - Борац (18), Спарс - Широки (21), уторак: Ловћен - Војводина (15), Младост - Вриједноснице Осијек (18), Рогашка - Пелистер (21), сриједа: Златибор - Хелиос (15), Борац - Спарс (18), МЗТ - Подгорица (21), четвртак: Војводина - Сутјеска (15), Широки - Ловћен (18), Вриједноснице Осијек - Рогашка (21), петак: Подгорица - Пелистер (12), Хелиос - Младост (15), Спарс - Златибор (19), субота: МЗТ - Војводина (11), Сутјеска - Широки (15), Ловћен - Борац (19). Подгорица - Рогашка 80:68, Пелистер - Младост, Вриједноснице Осијек - Златибор (играно синоћ).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана