Борац поражен од Леотара на домаћем терену у Лиги БиХ: Опомена пред завршницу

Милан Зубовић
Борац поражен од Леотара на домаћем терену у Лиги БиХ: Опомена пред завршницу

БАЊАЛУКА - Пораз од Леотара у 19. колу Лиге БиХ представља озбиљно упозорење кошаркашима Борца који са великим амбицијама улазе у завршницу сезоне.

Требињци су се реванширали Бањалучанима за пораз у финалу Купа Републике Српске од прије непун мјесец и славили са 93:87, чиме су потврдили добру форму. За разлику од њих, “црвено-плави” су у малој кризи форме, што је потврдио и предсједник клуба Милан Ђајић који је нагласио да пораз од Леотара није трагичан, већ упозоравајући, односно мора да се реагује на вријеме. Борац није навикао на неуспјехе ове сезоне у којој је везао 16 тријумфа на оба фронта (рачунајући и утакмицу са Челиком који је иступио из Лиге па су избрисани резултати). Сада је на скору 10-5.

- Неугодан пораз од Леотара показао је да нам је форма у паду посљедњих дана. Истина, свјесно смо мало оборили форму и сада предстоји пакао за играче на тренингу који ће морати много више да раде. Очекујемо озбиљнији приступ и разговараћемо са свима јер нам слиједе најбитније утакмице у сезони, тако да опуштања не смије бити. Пораз сам по себи није трагичан јер смо већ остварили зацртане циљеве, изборили наступе у завршници оба такмичења те освојили Куп Српске, али може да поквари расположење. Ипак, пораз представља добру опомену јер је недопустиво да на домаћем терену примимо 93 поена - истакао је Ђајић.

Наредно искушење “црвено-плави” имаће у четвртак на гостовању код Братунца, док их већ идућег понедјељка очекује наступ на посљедњем, четвртом балон турниру Друге АБА лиге.

- Надам се да ћемо добро одговорити на сусрету са Братунцем, што би била добра увертира за балон у Широком Бријегу те да се спремамо за завршни турнир у Скопљу. Морамо бити свјесни да више немамо право на грешку - додао је Ђајић.

Управа не планира да доводи појачања јер сматра да је екипа добро попуњена. Центар Ловро Буљевић, који је стигао током фебруара, није имао прилику да дебитује.

- За сада на планирамо појачања јер не желимо да излазимо ван оквира буџета који нам је на располагању и неће бити никаквих промјена у играчком кадру. Вјерујемо да ће екипа подићи форму која ју је красила почетком сезоне. Што се тиче Буљевића, с њим смо имали пех јер се повриједио одмах на првом тренингу па није био у комбинацијама за балон турнир којем смо били домаћини. Требало је да буде са нама као нека резервна варијанта само током турнира који смо организовали, али, ето, није му се дало - нагласио је Ђајић.

Ичелић поносан

Тренер Леотара Марко Ичелић блистао је након побједе над Борцем која му је два пута ове сезоне измицала из руку.

- Честитам играчима на доброј концентрацији, јер смо 39 минута контролисали игру и свели Борац на мали број поена пред улазак у четврту четвртину. До краја смо изгарали као тим и изгледали као тим који је дошао да победи. Имали смо енергију иако смо дошли на дан утакмице након седам и по сати пута те ушли у тешку и физички веома захтевну утакмицу коју смо изнели на прави начин - рекао је Ичелић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана