Борац освојио Куп Српске

Дарко Драгичевић
Борац освојио Куп Српске

ГРАДИШКА – Рукометаши бањалучког Борца освојили су 16. Куп Републике Српске. Они су у финалу у Градишци савладали добојску Слогу 35:27 па су освојили други пехар након што су подигли и трофеј у Купу БиХ.

Иако то коначан резултат не показује Добојлије су биле веома тежак ривал у финалу. 

Држали су се до средине другог дијела када су пришли на 19:21 и тада је искључен Ристић. Након тога је Борац искористио играча више да се опет одлијепи  и затим стекне одлучујућу предност

Најефикаснији у побједничком тиму били  су Владан Ђурђевић са 13 голова, док је Недим Хаџић додао седам.

На другој страни сјајан је био голман Милутин Богдановић са 12 одбрана док је Дарио Ђенадија постигао 11  голова, а Станко Станковић девет. Добојлије су у полуфиналу добили Леотар 39:38, док су Бањалучани побиједили домаћу Козару 31:29 у сјајној атмофери.

Пехаре побједничком тиму су уручили предсједник савеза Маринко Умичевић, као и легендарни рукометаш Младен Бојиновић.

Прије финала је одржана и Скупштина Рукометног савеза Републике Српске на којој су усвојени сви извјештаји

- Поносан сам на све што смо досад урадили и сматрам да можемо још више. Тешко јесте, али се заједнички морамо изборити за бољи статус рукомета и надам се да ће нам ту помоћи прослављени Младен Бојиновић који је именован за савјетника предсједника Републике Српске Милорада Додика, по питању спорта и омладине. М:тел Прва лига није била никада квалитетнија. желим додати да је велика ствар што су рукометаши Борца освојили Куп БиХ и на томе им честитам - рекао је Умичевић.

На сједници је једногласно усвојено да нови члан Управног одбора РС Републике Српске буде Радован Пазуревић умјесто Славена Гојковића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана