Борац освојио Грбавицу

ГС
Foto: Кликс

Дерби 17. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине припао је фудбалерима Борца који су након преокрета на Грбавици савладали екипу Жељезничара (2:1).

"Плави" са Грбавице повели су у 27. минути преко Жозефа Амое. Но, славље домаћих трајало је свега седам минута, а поравнање Бањалучанима донио је бивши фудбалер Жељезничара Енвер Кулашин. Гости су три минуте касније имали прилику, када је Александар Војиновић остао сам на осам метара од гола, али је шутирао право у Јосипа Бендера.

У 57. минути нови проблеми за Жељезничар. Сантос Клерисмариo је зарадио директан црвени картон након ударања Николе Андрића. Након тога "Плави" су више гледали свој гол. 

У 65. минути забиљежен је прекид. Након што је судија Лука Билбија поништио гол Жељезничару, један навијач са западне трибине је приликом протестовања пао са трибине. Њему је указана помоћ, а сусрет је настављен послије шест минута прекида.
Преокрет Борцу донио је Недељко Пишчевић у 83. минути, који се најбоље снашао у шеснаестерцу домаћих. Играло се седам минута у судијској надокнади, а Бањалучани су успјели задржати предност и доћи до велике побједе.

Иначе, Жељезничар ни седму утакмицу заредом нису славили против Борца. Ово је био четврти пораз "Плавих" у том низу, а имају и три ремија, преноси Аваз.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана