Борац осваја “Мејдан”

Дејан Кондић
Борац осваја “Мејдан”

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борца у дербију 21. кола Премијер лиге у суботу од 17 часова гостују у Тузли код екипе Слободе.

На крилима пласмана на финални турнир Купа БиХ и убједљиве побједе над добојском Слогом, изабраници Ирфана Смајлагића играју још један важан меч у борби за очување каквих-таквих шампионских нада. “Црвено-плави” ће покушати у Тузли да савладају екипу у којој играју дојучерашњи играчи Борца Марко Лукић, Лука Кнежевић и Харис Буљина, а са клупе их води бивши тренер Бањалучана Мирко Микић. Шеф струке некадашњег првака Европе вјерује у своје изабранике.

- Циљ нам је побједа. Имамо визију како да дођемо до ње. Оптимисти смо и базирамо то на нашем раду. Треба да дамо максимум да бисмо дошли до тријумфа. Покушаћемо приказати наше најбоље издање. Смисао нашег рада је да сваки играч појединачно напредује у сваком погледу. Рукомет им мора бити и јесте на првом мјесту. Они су професионалци. Нису ми проблем ривали, већ моји играчи, да њих посложим како треба, желим да буду на максимуму - рекао је Смајлагић.

Први дуел ових екипа игран у првом дијелу сезоне, у “Борику”, завршен је без побједника (22:22). Сви у табору “црвено-плавих” сматрају да овај пут могу уздигнутих руку да напусте “Мејдан” и тријумфално се врате у Бањалуку.

- Очекује нас тешка утакмица. Знајући тренера Микића, чека нас спремна екипа, али и ми ћемо бити спремни и вјерујем у позитиван резултат - истакао је рукометаш Бањалучана Милош Њежић.

Са једним од најискуснијих играча Борца сагласан је и млади Амар Грачић.

- Мислим да имамо прилику да заокружимо добре резултате. Ако будемо прави, биће све како треба. Фокус је на нама и у позитивној атмосфери дочекујемо меч и бићемо бољи него у првом дуелу у Бањалуци - нагласио је Грачић.

Леотар чека Слогу

Занимљиво ће бити и у Добоју, гдје Слога у суботу (18) дочекује Леотар. Домаћи имају императив побједе, јер се боре за опстанак, док су Требињцима неопходни бодови за Европу.

У осталим сусретима 21. кола Премијер лиге састају се: субота: Горажде - Грачаница (17), Извиђач - Чапљина (19), Маглај - Херцеговина (20), Вогошћа - Криваја (20). Слободан је Коњух.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана