Борац надјачао Жељезничар у великом дербију

ГС
Борац надјачао Жељезничар у великом дербију

У дерби сусрету 6. кола м.тел Премијер лиге БиХ ногометаши Борца су као домаћини у Новом побиједили екипу Жељезничара резултатом 2:1 и поравнали су се на табели с водећим екипама.

Жељезничар је ипак први пријетио у 5. минути. Сантос је направио фантастичан продор, додао до Штилића који је проиграо Харачића, али је усамљени нападач Плавих оклијевао и није одмах шутирао. Лопта је у наставку акције стигла до Сантоса који је из тешке ситуације погодио стативу.

Борац је повео из прве праве акције у 14. минути, а аутогол је постигао Вего. Закарић је добро прошао по лијевој страни и центрирао, а лијеви бек Жељезничара је спровео лопту у своју мрежу.

Киша и натопљен терен правили су велике проблеме објема екипама, а у 34. минути Борац је имао нову шасну. Кулашин је прошао по десној страни и одиграо повратну лопту за Татара, али његов шут је у корнер изблокирао млади Дрина.

Ипак, у 41. минути Борац је удвостручио водство. Александар Војновић је остао усамљен на другој стативи након корнера и погодио је главом за 2:0. Борац је могао и до трећег гола у 45. минути, али је Бендер добро одбранио ударац Закарића.

Жељезничар је у наставку измјенама покушао промијенити ток игре, али то им није успјело. Најближи голу био је Борац у 61. минути када је Кулашин изашао сам пред Бендера, али је покушао с лоб-ударцем који је отишао поред гола.

Трачак наде гостима вратио се у 77. минути када је Војновић је повукао Штилића с леђа, након чега је оправдано досуђен једанаестерац.

Штилић је преузео одговорност и сигурно је погодио за 2:1, али Жељо до краја није имао снаге да изједначи и Борац је ипак заслужено славио у дербију, преноси Кликс.

Борац ће у наредном колу гостовати Леотару, док Жељезничар у великом дербију дочекује Сарајево.

Резултат и стријелци:

Борац - Жељезничар 2:1 (Вего а.г. 14', Војновић 41' / Штилић 77' пенали.))
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана