Борац на "Млаквама" у дербију шестог кола дочекује Жељезничар

Дејан Кондић
Борац на "Млаквама" у дербију шестог кола дочекује Жељезничар

БАЊАЛУКА - Дерби шестог кола Премијер лиге БиХ игра се од 17 часова у Новом Граду на стадиону "Млакве" гдје Борац дочекује сарајевски Жељезничар.

"Црвено-плави" и даље на замјенском стадиону дочекују ривала, овај пут једног од највећих. По ријечима тренера Ненада Лалатовића питање је да ли ће до краја полусезоне играти мечеве на свом терену. Упркос свему харизматични стручњак вјерује у своје момке и тражи максималну концентрацију током свих 90 минута дербија.

- Поново немамо предност домаћег терена, гости смо и ми и они. Њима ће бити психички лакше, јер не долазе у Бањалуку. Да се игра на Градском стадиону било би седам, осам хиљада људи. Мислим да ни против Зрињског нећемо играти кући. Моја највећа жеља је била да се представим људима у Бањалуци. Имао сам и других понуда. Пет дана по доласку у Борац добио сам понуду да идем у Абу Даби на годину дана за велику цифру, али сам дао реч овим људима. Моја велика жеља је била да "Жељу", Сарајево овде дочекамо пред десет хиљада људи, нажалост то нећу доживети у овој полусезони. Што се дуела против "Жеље" тиче, очекује нас претешка утакмица против тима који је у налету. Видео сам и како су их навијачи испратили на предстојећу утакмицу. Било их је преко хиљаду и то је стварно велики ветар у леђа. "Жељо" је велики клуб, они то показују из кола у коло и увек сам о њима причао о суперлативу. Имају јако квалитетан тим. Морамо максимално мотивисано и озбиљно ући у утакмицу, да у сваком моменту знамо шта радимо на терену. Не сме нам се дешавати пад концентрације, то нам је бољка од прве утакмице кад сам дошао. Надам се доброј утакмици, доброј посјети и подршци. Ко буде направио мање грешака доћи ће до победе - рекао је Лалатовић.

Борчев тренер против Жељезничара не може рачунати на повријеђене Момчила Мркаића и Дејана Мелега. С друге стране од старта ће на терену бити дефанзивац Марко Гајић, који обећава да ће он и његови саиграчи оставити срце на терену да би стигли до тријумфа.

- Гледао сам их против Тузла ситија где су потврдили да су добра и организована екипа у нападу. Што се нас тиче, добро тренирамо, уигравамо се, подижемо форму и мислим да је то пут којим треба да наставимо да бисмо били у врху табеле. Биће добра утакмица, ко више буде желио победу - славиће - поручио је Гајић.

У осталим сусретима шестог кола Премијер лиге БиХ састају се: субота: Тузла сити - Леотар (17.30 часова), Слога (Д) - Широки Бријег (19), недјеља: Посушје - Игман (17.30 часова), Сарајево - Слобода играно у петак увече, Вележ - Зрињски одгођено.

Премијер лига

1. Широки Бријег         4        3        1        0        5:1     10

2. Сарајево 5        3        0        2        9:10   9

3. Жељезничар    5        2        2        1        9:8     8

4. Тузла сити                4        2        1        1        10:5   7

5. Борац     5        2        1        2        6:7     7

6. Вележ     4        1        2        1        5:4     5

7. Слога (Д)         4        1        1        2        10:9   4

8. Игман     4        1        1        2        3:3     4

9. Слобода 3        1        1        1        2:2     4

10. Посушје         5        1        1        3        4:9     4

11. Леотар 5        1        1        3        3:10   4

12. Зрињски        2        1        0        1        5:3     3

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана