Борац, Леотар и Слога јуре врх Премијер лиге БиХ, Херцеговина опстанак

Дејан Кондић
Борац, Леотар и Слога јуре врх Премијер лиге БиХ, Херцеговина опстанак

БАЊАЛУКА - У новом издању рукометне Премијер лиге БиХ, Републику Српску ће представљати четири екипе - Борац, Леотар, Слога и новајлија у елити Херцеговина из Невесиња.

"Црвено-плави" из Бањалуке у одбрану титуле шампиона освојене минуле сезоне крећу у суботу од 19 часова из Требиња гдје гостују Леотару. Изабраници Мирка Микића са просјеком година од 19,7 немају никакав императив, иако се сви у табору Бањалучана надају одбрани пехара намијењеног најбољем тиму у БиХ. Борчев тренер наглашава да ће и у овој сезони акценат бити на игри, не на резултату.

- Свјестан сам да сви желе да побиједе Борац, што је нормално и моји момци морају бити свјесни тежине црвено-плавог дреса. Спремни су на то, много смо радили и са спортским психологом. Прихватамо улогу фаворита. Морамо играти и тренирати као претходне сезоне. У предстојећем периоду фокус ће бити на изведби, не на резултату. Док сам ја тренер, а ови млади играчи ту мислим да је то једини исправан пут. Морамо размишљати само о својој игри - рекао је Микић.

У новој сезони у екипи Борца неће бити дугогодишњег капитена, Ђорђа Ћелића који је завршио каријеру, док су тим напустили Стефан Миљковић и Александар Милићевић. Умјесто њих, доведени су Новак Бајчета, Драган Јелушић и Никола Ивановић.

Борчев ривал на старту жели и ове сезоне да буде у врху табеле, истакао је то за "Глас Српске" тренер Дарко Таврић. Прошлу су Требињци завршили на петој позицији. У тиму је било доста промјена, па у наредној сезони бијели дрес неће носити Владимир Томић, Никола Ивановић, Димитрије и Василије Ковач. Нови играчи у редовима требињске екипе су бивши играч Слоге из Добоја, Владимир Станковић, Немања Марсенић који је носио дрес Слоге из Горњег Вакуфа, те Немања Димитријевић, дојучерашњи играч Новог Пазара, као и Ђорђо Рацковић који је дошао из Вишеграда.

- Имамо много новајлија, треба то све укомпоновати. Да је то лако Пари Сен Жермен би давно постао првак Европе. Борац, Извиђач и Слобода из Тузле су фаворити за титулу, ми ћемо вребати из прикрајка - поручио је Таврић.

Добојска Слога традиционално има високе амбиције.

Шампион БиХ из 2012. године жели минимално да поправи пласман у односу на прошлу сезону, потврдио нам је шеф стручног штаба Добојлија Дејан Василић.

- Прошлу сезону завршили смо седми, ове желимо бити у прва четири тима. Напустили су нас Никола Кнежевић који се окренуо студијама, Милош Трифуновић је отишао у Аустрију, Владимир Станковић у Леотар, а Пеђа Дејановић ми је нови помоћник у стручном штабу. Новајлије су десни бек Станко Станковић и средњи бек Слободан Симић - открио је Василић.

Слога у првом колу гостује у Љубушком код Извиђача. Тај меч је одгођен због обавеза тима из Херцеговине у Европи.

Једини новајлија од екипа из Српске у елити је Херцеговина из Невесиња. Тренер Амар Чавчић, који је прије мјесец и по дана преузео тим наглашава да је једини циљ његове екипе опстанак у елити. У ту мисију крећу од 19 часова из Живиница, гдје гостују код тима Коњух.

- Примарно нам је да изборимо опстанак у елити. Задржали смо екипу из прошле сезоне и појачали смо је са неколико млађих играча. Наравно довели смо и искусне, Владу Томића из Леотара, Бранка Карановића из Црвенке, те голмана из Зрењанина Марка Авдаловића, надам се да ће бити довољно за наш циљ - закључио је Чавчић.

Испада пет екипа

Премијер лига ће још ову сезону бројати 16 клубова, а већ од сљедеће ће бити два мање, тако да елитно друштво напушта пет тимова. Парови првог кола, субота: Босна (В) - Какањ (19), Леотар - Борац (19), Искра - Маглај (19), Коњух - Херцеговина (19),

Вогошћа - Градачац (недјеља 19.30), Извиђач - Слога (Д) (20. септембар), Слобода (Т) -  Грачаница (21.09). Криваја - Горажде (синоћ).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана