"Борац куп": "Црвено-плаве" славе пети рођендан

Дејан Кондић
"Борац куп": "Црвено-плаве" славе пети рођендан

БАЊАЛУКА – Предстојећег викенда, тачније у суботу, Женски одбојкашки клуб Борац биће домаћин другог "Борац купа", који ове године има међународни карактер.

Све то на пети рођендан клуба.

Поред домаћег, "црвено-плавог", састава учестоваће још екипа Дон Боско из Загреба, новопечени премијерлигаш, екипа Орашја и најзвучније име овог турнира Бимал Јединство из Брчког, најтрофејнији клуб у БиХ.

Прва утакмица турнира, који ће се одржати у бањалучкој дворани центар "Центар" почиње у 11 часова, а свечано отварање заказно је 12.30.

Све утакмице би требале бити одигране до 20 часова када је заказана додјела медаља и пехара.

Систем такмичења ће бити "свако са сваким", а сваки меч се игра на три одиграна сета.

Екипа која освоји прва два сета, без обзира на резултат у трећем, осваја три бода.

Екипе који у прва два сета одиграју 1:1, у трећем сету се боре за освајања два бода, док губитник осваја један бод. Трећи сет се игра до 15 без обзира на исход у прва два.

- Иза нас су одличне припреме. У суботу желимо да се покажемо у најбољем свјетлу. Резултат нам није битан, колико нам је битно да припремимо екипу за наредну сезону. Славимо и пети рођендан клуба, тако да желимо да будемо на максимуму – истакла је капитен Борца Мирјана Шврака.

Једна од најискуснијих у тиму Душана Кузмановића, Дајана Томић вјерује да она и њене саиграчице могу да одбране пехар освојен прошле године.

- Од турнира пуно очекујемо, јер смо га прошле године освојиле. Ове године он има међународни карактер. Биће доста велике борбе. Очекујемо да ће наши противници пружити већи отпор него прошле године и да публици пружимо добру представу публици. Надам се да ћемо ми бити који ће се попети на највише постоље - рекла је Томићева.

Посљедње појачање бањалучког тима, Адна Курбагић, која је у Борац је стигла из екипе ОРТ Сарајево наглашава да су је све дјевојкe лијепо прихватиле.

- Прије свега желим да се захвалим предсједнику и тренеру клуба што су ме позвали да будем дио њихове екипе. У клубу је одлична атмосфера, свака цура има свој циљ. Цуре су ме стварно лијепо прихватиле, мени је добродошла ова промјена за напредак и мој циљ је да се покажем као појачање јер сам због тога и дошла. Први пут ми је да играм на овом турниру и надам се да ћемо што боље одиграти. Позивам публику, све наше навијаче да нас подрже, а ми ћемо се одужити на терену - поручила је Адна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана