Борац једини непоражени тим у Европи који игра два такмичења: Атмосфера нас води ка побједама

Милан Зубовић
Борац једини непоражени тим у Европи који игра два такмичења: Атмосфера нас води ка побједама

БАЊАЛУКА - Кошаркаши Борца једини у Европи могу да се похвале чињеницом да немају пораза од почетка сезоне, а да при томе играју на два фронта.

Бањалучани су уписали четири побједе у Другој АБА лиги, гдје држе прво мјесто на табели, док у Лиги БиХ имају три тријумфа. Другу сезону заредом Аљоша Јанковић носи црвено-плави дрес и пресрећан је због сјајних партија своје екипе.

- Отворити сезону са седам побједа без пораза одличан је учинак, мада смо имали и мало среће, која није била пресудан фактор већ добро састављен тим. Имали смо мало дуже припреме током којих смо се одлично уиграли, тако да све то одлично функционише на паркету. У сваком мечу били смо доминантни и брзо правили велику резултатску разлику, коју смо успијевали сачувати до краја - изјавио је Јанковић.

Одлика Борчеве игре је да прво полувријеме одигра урагански, а онда дође до мањег пада током другог полувремена.

- Један од разлога је велика потрошња у првих 20 минута, па је логично да након тога дође до пада јер није лако издржати исти темпо током свих 40 минута. Није лако играти када имате велику предност од 20 поена јер се тада противник тргне, крене агресивно на све или ништа, што је и за очекивати, па дође до неког пада у нашој игри. Никада на полувремену нисмо помислили да смо добили утакмицу, али, понављам, тешко је држати исти темпо током цијелог меча - нагласио је Јанковић.

Заједно са Драшком Кнежевићем и Немањом Рељићем једини је члан Борца који је остао из прошлосезонског тима.

- Промијенило се много тога и то набоље. Стручни штаб је исти и само нас тројица смо ту, а нови играчи који су стигли дају велики допринос и јачи смо тим него што је то био случај прошле сезоне. Хемија и атмосфера у екипи су одлични и то је оно што нас гура напријед - истакао је Јанковић.

Наредног викенда гостују Леотару, са којим су раније водили велике битке.

- Биће гадно јер Леотар има одличну екипу и јак домаћи терен. Тим је скоро исти као прошле године и мислим да су промијенили само два играча, што ће бити велики изазов за нас. Скоро сви играчи су одрасли заједно, одлично се познају, имају много искуства, тако да знамо шта нас чека и јасно нам је колико се морамо потрудити да наставимо наш низ. Са нама неће бити Дианте Болдвин, који се опоравља од повреде, тако да ћемо морати бити бољи него иначе и надокнадити његову енергију - рекао је Јанковић.

Ново искушење у Другој АБА лиги имаће средином децембра, када је на распореду трећи балон турнир у Сарајеву, гдје ће за противнике имати Рогашку, Пелистер и Вриједноснице Осијек. Биће то добра прилика да задрже прво мјесто на табели и ореол јединог непораженог тима.

- За разлику од прва два балон турнира ове сезоне када смо играли по двије утакмице, сада ћемо одиграти три у само пет дана, што ће бити изузетно напорно. Једноставно нема времена за одмор, односно да се слегну емоције након меча, а већ размишљаш о идућем ривалу. Кад побиједиш, лакше је гледати напријед и мислити о идућем противнику него кад изгубиш, па цијело вријеме размишљаш гдје си погријешио. Ипак, први смо на табели и од нас се очекује да наставимо побјеђивати, што је веома тешко због велике психофизичке потрошње. Ипак, спремићемо се добро да останемо лидери и након седмог кола - закључио је Јанковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана