Борац је у врху друге АБА лиге

Дарко Драгичевић
Борац је у врху друге АБА лиге

ШИРОКИ БРИЈЕГ - Кошаркашки клуб Борац трећу годину заредом изборио је пласман на финални турнир друге АБА лиге. Бањалучани су савладали ТФТ Скопље 91:75 те тако постали четврта екипа која је и формално изборила наступ у наредној фази.

Екипа тренера Зорана Кашћелана остварила је још један циљ у новој сезони након што је освојила Куп Републике Српске, а сад су осигурали мјесто на финалном турниру у Домжалама који се игра од 12. до 16. априла. Борац је доминирао у скоку и успио је да то матријализује. Искористили су предност на високим позицијама па су имали чак 18 скокова више у односу на ривала.

- Утакмица с ТФТ није била нимало лака. Поред тога што су били без неких играча, пружили су жесток отпор. Добро су шутирали за три поена, али је пресудио наш скок. Свака победа је резултат тимске игре. Срећни смо због финалног турнира, али остаје нам да наставимо да тренирамо и напредујемо. Имамо још простора за напредак и да учимо из грешака. Даћемо све од себе да остваримо што бољи пласман и да овај турнир завршимо на најбољи начин и онда се окрећемо финалу - рекао је најбољи појединац меча Александар Ланговић.

Тренер Зоран Кашћелан је тако остварио још један циљ с младом екипом.

- Честитке мојим момцима на пласману на завршни турнир друге АБА лиге. Ово је трећа узастопна година у којој је Борац међу најбољим тимовима и то је свакако резултат на који смо сви ми у клубу поносни јер показује континуитет и добар рад. Утакмица против ТФТ није била лагана. Екипа из Скопља је веома талентована али се у њиховој игри осјетио недостатак појединих кошаркаша. Ми смо то искористили да остваримо предност јер смо физички јача екипа и затим смо то успјели и да одржимо до краја - истакао је Кашћелан након меча.

Ипак, тренер Борца не може да буде у потпуности задовољан.

- Имали смо и грешака које морамо да исправљамо. Сигурно је да смо млада екипа која је склона осцилацијама. Остала нам је још једна утакмица у Широком Бријегу и желимо да овај турнир завршимо на најбољи начин, те да остваримо тријумф којим би дошли у шансу да имамо добру позицију пред финале у Домжалама - додао је Кашћелан, а ово се односи на велики број изгубљених лопти (19) током меча против ТФТ. Борац посљедњи лигашки меч игра данас против Шенчура (21 час).

Учинак

Борац је већ два пута играо завршни турнир. На првом у сезони 2020/21. је елиминисан у четвртфиналу од Подгорице након два узбудљива меча. Наредне сезоне Бањалучани су прошли прву препреку Младост 80:79, да би у полуфиналу били заустављени од Златибора 83:98.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана