Борац и Сарајево опет на стадиону гдје су играли прије 42 године!

ГС
Foto: Мондо

НОВИ ГРАД - Бањалучани и Сарајлије већ су, кроз историју, одмјеравали снаге на новљанском стадиону.

Посљедњи пут се то десило давне 1980. године.

Друго коло м:тел Премијер лиге БиХ обиљежиће "класик" бх. фудбала – окршај Борца и Сарајева.

Збо радова на реконструкцији травњака на Градском стадиону, велики дерби ће се, умјесто на бањалучком Градском стадиону, играти на "Млаквама" у Новом Граду, гдје су, занимљиво, два клуба кроз историју већ одмјеравала снаге.

Посљедњи пут се то догодило прије 42 године!

Борац и Сарајево, у то вријеме југословенски прволигаши, састали су се на терену у Новом Граду 10. августа 1980. године, а одигран је пријатељски меч у оквиру турнира одржаног поводом 70 година постојања ФК Слобода Нови Град.

Такође, у сезони 1979/80 градио се стадион "Млакве", па се отварање стадиона поклапало са годишњицом постојања Слободе, па је и то био повод за гостовање Борца и Сарајева у Новом Граду.

Слободан Каралић, Драган Богојевић, Хикмет Кушмић, Мухамед Ибрахимбеговић... бранили су боје Бањалучана, којима су се супротставили Фарук Хаџибегић, Хусреф Мусемић, Мехмед Јањош, Славиша Вукићевић, Ненад Видаковић, Желимир Видовић...

У полуфиналу Слободиног турнира, Борац је реализовао само једну у мору прилика пред голом бордо тима. 

То није било довољно да се избори мјесто у финалу и закаже дуел са Жељезничаром, који је у другом полуфиналу надиграо домаћина (0:6).

Пет минута прије краја првог полувремена Мехмед Јањош је довео Сарајево у вођство, послије пет минута игре у наставку предност је удуплао Хусреф Мусемић, док је шансу која је крунисана јединим голом Борца материјализовао Мухамед Ибрахимбеговић, преноси Мондо.ба.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана