Борац и Леотар јуре Куп

Г.С.
Борац и Леотар јуре Куп

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борца и Леотара изборили су пласман на финални турнир Купа БиХ. Бањалучани су у реванш утакмици први пут ове сезоне савладали извиђач 30:26, док је Леотар остварио први историјски пласман на завршни турнир иако је поражен у Тузли 29:32.

Сјајну партију у дуелу против Извиђача пружио је голман Слађан Суботић. Он је имао девет одбрана, али у моментима кад се меч ломио. Његове одбране одржале су екипу у моментима кад су гости водили 5:1 те кад је екипа серијом 4:0 преокренула ток меча у другом дијелу.

- Није било једноставно да се вратимо. Био нам је потребан неко да нам дигне морал, а овај пут сам то био ја. Успио дам да одбраним двије-три лопте да нас вратим, али не бих никог издвајао, ово је тимска побједа. Имали смо изузетно висок мотив, сви су дали максимум да покажу да можемо савладати Извиђач.

Одиграли смо сјајну одбрану. Мало је шкрипало у нападу, али најбитније је да смо славили. Мислим да нам ово може бити преломни моменат сезоне да играмо још боље. Имали смо одличну енергију и ово је начин да се спаси сезона освајањем Купа што се ја искрено надам - поручио је Слађан Суботић. Уз њега сјајан је био Недим Хаџић који је имао 11 голова.

- И даље сматрам да смо најбоља екипа само нам треба времена да се уиграмо. Сада  идемо по трофеј, знамо да неће бити лако али спортски је да то желимо - поручио је Хаџић.

Ова генерација Леотара наставила је да исписује историју и први пут се пласирала на финални турнир Купа. Најефикаснији играч у требињском тиму био је Марко Парежанин са седам голова.

- Отишли смо у Тузлу пуни самопоуздања након што смо славили у првом мечу. Мислим да је наша жеља пресудила и у реваншу.

Одиграли смо одлично, имали само мали пад при крају. Ови историјски резултати, освојен Куп Српске, пласман у Европу сад и пласман на финални турнир БиХ све је то заједничка заслуга свих у клубу. То заједништво нас носи - рекао је Парежанин за “Глас Српске”.

Резултати реванш мечева, рукометаши: Борац - Извиђач 30:26 (28:29), Коњух - Вогошћа 30:28 (39:36), Слобода - Леотар 32:29 (26:31), Грачаница - Криваја 32:28 (31:26); рукометашице: Кнежопољка - Борац 23:32, Слога - Груде 27:47, Илиџа - Криваја 27:30, Зрињски - Хаџићи 27:27.

Похвале за Момића

Млади голман Давид Момић у финишу првог дијела стао је на гол и одбранио седмерац.

- Нисмо му ништа савјетовали и за нас је то било изненађење. Само кад је кренуо рекао сам му да одбрани и послушао ме - уз осмијех каже Суботић. Тренер Ирфан Смајлагић истиче да је то била награда за добар рад.

- Радио је добро, добио шансу и одбранио. То би требало да му буде мотив за будућност и знак да му вјерујемо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана