Борац други финалиста Купа Српске: Корак до трофеја

Милан Зубовић
Борац други финалиста Купа Српске: Корак до трофеја

Рукометаши Борца м:тел други су финалисти Купа Републике Српске пошто су у полуфиналу добили Козару из Градишке. Сада им је остао један корак до рекордног 16. трофеја у овом такмичењу, а ривал у мечу одлуке биће Слога.

Овај дуел између старих ривала на програму је сутра (недјеља) у 15 часова у Градишци.

Што се тиче дуела са тимом из Градишке гости из Бањалуке су лако дошли до жељеног циља. Домаћи су на почетку пружали отпор, а онда је пресудио квалитет који је на страни "црвено-плавих" који су првом полувремену у неколико наврата имали осам голова вишка. Био је то знак тренеру Смајлагићу да укаже прилику свим играчима и на одмор се отишло са 17:12.

Други дио донио је у финишу праву драму. На минут прије краја домаћи су смањили на 29:28 уз велику подршку својих навијача. Ипак, више нису могли и Борац је меч ријешио у своју корист 31:29 уз 10 голова Владана Ђурђевића, код Козаре 13 је дао Данијел Стојовић. Код побједничког тима најефикаснији био је, а код пораженог.

Побједнику Купа осим пехара припашће 3.000, а пораженом 2.000 марака. Награде је обезбиједио Рукометни савез Републике Српске са предсједником Маринком Умичевићем на челу који је пратио оба полуфинала. 

Уочи сутрашњег финала биће одржана редовна извјештајна Скупштина Рукометног савеза Републике Српске са почетком у 11 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана