Борац дошао у опасну зону - Микић: Правимо глупости у игри

Дарко Драгичевић
Борац дошао у опасну зону - Микић: Правимо глупости у игри

БАЊАЛУКА - Поразом у Живиницама рукометаши Борца су дошли у опасну зону међу тимове којима пријети испадање из првенства БиХ. То није једини разлог за бригу стручном штабу, јер су играчи на мечу против Коњуха (30:32) поновили грешке с претходних гостовања.

Велики број грешака у транзицији, лоше реакције, недостатак самопоуздања све се то поновило у овом дуелу, тако да је упаљен аларм у бањалучком тиму.

- Уз дужно поштовање према Коњуху ми смо изгубили више него што су они побиједили. Направили смо толико техничких грешака и глупости да заиста нисам могао да вјерујем. Грешка се може толерисати, али када се иста грешка константно понавља онда је то глупост. Не правдам себе, али чини ми се да на екипу утичу и неке ствари мимо рукомета. Несхватљиво је да у једном дијелу утакмице примимо три гола за минут и да лако испустимо предност. Такође неприхватљиво је да уз добру одбрану голмана Суботића (10 одбрана) у првом дијелу примимо 20 голова - јасан је тренер Микић.

Стручни штаб је одржао састанак са играчима и можда први пут у сезони да је Микић “повисио тон”. Бањалучани су на гостовањима остварили само једну побједу.

- Играчи морају да схвате да могу сваког да побиједе и да се носе с притиском који доноси играње у Борцу. Морају да имају више вјере у себе, као што су имали прошле сезоне, јер само то доноси успјех. Ове сезоне пуно лошије играмо на гостовањима и то морамо да поправимо до краја такмичења. Не преостаје нам ништа друго него да све што можемо исправимо кроз тренинге - додао је Микић.

Борац је тренутно на 10. позицији и само два бода удаљен од зоне испадања, а у наредна два кола играће управо против екипа које се боре за опстанак. Прво ће дочекати Херцеговину а затим иду у Горажде. Добра вијест у овој лошој ситуацији је да Бањалучани имају више утакмица на домаћем терену те да су практично играли против свих екипа из врха.

- Не гледам толико далеко. Само смо концентрисани на наредног ривала, а то је Херцеговина. Они су искусна екипа која је одлично кренула у другом дијелу. На старту су их многи отписали, а они су показали да су и те како квалитетан противник. Анализирали смо ривала и само о њима мислимо, а морамо да зауставимо њихову транзицију коју су значајно поправили - додао је на крају Микић. Ова два тима ће иначе играти и у четвртфиналу Купа БиХ.

Леотар јури Европу

Резултати 21. кола: Горажде - Слога 36:35, Херцеговина - Маглај 37:32, Коњух - Борац 32:30, Криваја - Какањ 53:21, Вогошћа - Слобода 26:23, Извиђач - Босна 30:27, Градачац - Грачаница 27:35, Искра - Леотар 21:22.

Пласман: Извиђач 38, Вогошћа 29, Леотар 29, Грачаница 28, Слобода 27, Криваја 26, Коњух 24, Маглај 22, Слога 20, Борац 20, Горажде 19, Херцеговина 18, Искра 16, Босна 11, Градачац 6, Какањ 2.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана