Борац домаћин турнира Друге АБА лиге, Ђајић: Да изборимо плеј-оф

Милан Зубовић
Борац домаћин турнира Друге АБА лиге, Ђајић: Да изборимо плеј-оф

БАЊАЛУКА - Трећу годину заредом Борац и Бањалука биће домаћини турнира Друге АБА лиге који почиње сутра, траје до недјеље и током којег ће бити одиграно осмо, девето и десето коло.

Предсједник Борца Милан Ђајић вјерује да су оваква такмичења јако битна ради афирмације кошарке у Бањалуци и околини. Очекује пуну дворану на утакмица свог клуба док је говорио и о амбијцаијама екипе.

- Чини ми се да је интересовање мало веће ове године него прошле. Сјајне су сатнице наших утакмица и позивамо све да дођу и дају подршку нашем тиму јер овај ниво кошарке Бањалука заслужује, а можда и виши. Биће нам драго ако послије ових турнира буде веће интересовање дјеце за бављење спортом. Када су у питању амбиције, претходних година жељели смо да се стабилизујемо и будемо редован учесник Лиге БиХ и Друге АБА лиге мада желимо много више од тога. План и циљ ове сезоне су наступи у плеј-офовима Лиге БиХ и Друге АБА лиге и све преко тога би био велики успјех мада и ово што смо до сада урадили сматрамо за једну врсту успјеха обзиром на буџет са којим располажемо - истакао је Ђајић.

Директор АБА лиге Милија Војиновић похвалио је турнирски систем такмичења у Другој АБА лиги и потврдио да су размишљали о промјени система такмичења, али су одустали од тога.

- Бањалука и Борац су наши стратешки партнери већ трећу годину. Размишљало смо о томе пред почетак ове сезоне и да се игра по двокруженом систему, али искуства из ранијех сезона када смо играли тако нису била баш најбоља што због дугих путовања, што због тежег усклађивања календара такмичења са националним првенствима, али и са телевизисјким партнером који је тада преносио једну утакмицу по колу док сада су све утакмице у преносима уживо - нагласио је Војиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана