Борац дочекује Златибор у осмом колу Друге АБА лиге

Милан Зубовић
Борац дочекује Златибор у осмом колу Друге АБА лиге

БАЊАЛУКА - Регионална кошарка вратила се у Бањалуку гдје ће током седмице бити одигран турнир Друге АБА лиге, а спектакл у дворани “Борик” очекује се вечерас од 18 часова када ће на паркет истрчати кошаркаши Борца.

Бањалучани ће бити домаћини актуелном шампиону друголигашког каравана Златибору, који због пропозиција није изборио наступ у вишем рангу прошлог љета, али његови играчи не помишљају да се одрекну пехара и поново ће покушати да стигну до прве позиције. Ипак, домаћи играчи не помишљају да им олако препусте побједу, поготово када се зна да ће дворана бити испуњена до посљедњег мјеста што би требало да буде додатни вјетар у леђа изабраницима тренера Зорана Кашћелана који са доста успјеха предводи екипу ове сезоне. На регионалном плану уписао је пет побједа и два пораза док у Лиги БиХ има један пораз уз 11 тријумфа.

Поучен прошлогодишњим искуством, када су играчи поклекли у утакмици против Хелиоса у фантастичној атмосфери бањалучког храма спорта, помоћни тренер “црвено-плавог” тима Марко Шћекић позива играче на опрез.

- Чека нас један од најтежих турнира, јер су нам противници Златибор, Крка и Слога које претендују на висок пласман, али наша предност ће дефинитивно бити домаћи терен и пуна дворана. Ипак, морамо бити свјесни да се наши противници неће унапријед предати, већ да имају велику жељу да нас надиграју пред нашим навијачима тако да и ми морамо дати све од себе да дођемо до побједе. Пуне трибине могу да буде и двосјекли мач тако да се психолошки морамо спремити за утакмицу, јер се сви добро сјећамо меча са Хелиосом из прошле сезоне. Тада смо били стегнути, грч нас је држао па нисмо играли како знамо. Сада морамо бити мало опуштенији и енергију са трибина каналисати у нашу игру. Играћемо против јаких екипа и искусних играча што треба да буде екстра мотив нашим кошаркашима да се докажу јер на муци се познају јунаци - истакао је Шћекић.

О Златибору, који има шест побједа и један пораз, имао је само ријечи хвале. У екипи из Чајетине наступа Александар Поњавић који је прошле сезоне бранио боје Борца, а Бањалучани су добили двије од три утакмице са истим ривалом, с тим што су поражени у посљедњем одмјеравању снага.

- Златибор је актуелни шампион и главни кандидата за освајање титуле. У саставу има много искусних играча који су играли на много вишем нивоу тако да ћемо имати веома тежак задатак да дођемо до побједе. Морамо да наметнемо свој ритам, будемо чврсти на обје стране терена и својом енергијом одговоримо на њихово искуство - нагласио је Шћекић.

“Плануле” улазнице

За утакмицу против Златибора продато је 2.500 улазница, а они који још нису набавили вриједан комадић папира требало би да дођу до 17 часова на благајну. Преостале двије утакмице на овом турниру Друге АБА лиге, којем је трећу годину заредом домаћин Борац, играће се у истом термину (18 часова). Други противник биће им Крка у четвртак док ће трећи меч одиграти у суботу против Слоге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана