Борац далеко од Европе

Дарко Драгичевић
Foto: РК Борац

ОРМОЖ - Европски снови рукометаша Борца распршени су већ у другом колу ЕХФ Европа купа. Након побједе у Бањалуци 26:20, екипа тренера Ирфана Смајлагића се надала да ће у трећем покушају елиминисати неког словеначког представника.

Ипак, Јерузалем Ормож је био одличан у реваншу. Вратили су им се повријеђени играчи, тако да су уз подршку навијача у потпуности доминирали паркетом. Борац је био равноправан само на старту до резултата 4:4. Домаћи тим је тад појачао одбрану и направио серију 7:0 те се одлијепио. 

На полувријеме се отишло с предношћу Јерузалема 18:9. У наставку словеначки тим није попуштао, наставили су да играју у јаком тиму па су брзо дошли до двоцифрене предности. Већ тада је било јасно да ће надокнадити заостатак из Бањалуке и проћи у треће коло европског такмичења.

Тренер Ирфан Смајлагић је након свега био разочаран.

- Лоше. Били смо лоши у свим сегментима. Заслужена побједа Орможа. Морамо да радимо да дођемо до неког стабилног квалитета. Превише је осцилација. Одиграмо један добар меч па паднемо. Једноставно, немамо континуитет ни тренинга, ни утакмица. Ормож је био бољи, нисмо испунили ниједну тактичку замисао, као да нам је недостајало енергије. На другој страни ривал је ношен публиком био пуно бољи него у првом  дуелу - рекао је Смајлагић.

Једини играч који није подлегао притиску свакако је  био Недим Хаџић. Он је постигао десет голова. Препуне трибине у Орможу као да су утицале  на играче Борца којима су руке задрхтале приликом шутева.

- Наравно, пуна дворана је имала утицај, носили су свој тим, али ми морамо да играмо у таквој атмосфери и не смијемо да подлегнемо. Морамо учити из грешака и ићи даље. Најављена је пуна дворана. Били смо спремни за то, али смо, нажалост, поклекли. Нисмо размишљали о предности из првог меча, ушли смо у утакмицу као да је 0:0, али очигледно је то било негдје у малом мозгу и утицало је. Ништа није ишло, нисмо ништа показали нити смо одиграли као у првој утакмици Нажалост, прошло је, али идемо даље и идемо ка домаћој лиги, даћемо све од себе и ако бог да, опет ћемо бити у Европи - рекао је Хаџић након меча.

Стријелци

Најефикаснији у Јерузалему су били Јуре Лукман и Тадеј Сок са по осам голова. У тиму Борца далеко најефикаснији је био Недим Хаџић са 10 голова, док је наредни био Никша Петровић са само три гола. Голмани бањалучког тима нису имали своје вече јер су укупно имали пет одбрана, док је на другој страни Филип Ранфл имао 14 одбрана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана