Бора Милутиновић: Мундијал у Катару биће из 22. вијека

Б92
Foto: гс

Прослављени фудбалски стручњак Велибор Бора Милутиновић један је од промотера Свјетског првенства у Катару који ће се одржати од 21. новембра до 18. децембра.

Њен учесник биће и Србија, која је пласман обезбједила побједом над Португалом прошлог новембра. Милутиновић је због тога веома поносан.

"Када се пласирате на Светско првенство, ви сте већ одрадили више од пола посла. Ту би требало само да уживате у игри и да тактику добро прилагодите ривалима. Убеђен сам да ће наш селектор Стојковић да изабере прави тим и спреми екипу на најбољи начин. Чињеница да сам на пет различитих Мундијала водио пет различитих репрезентација био је само разлог више да ме у Фудбалској федерација Катара изаберу као једног од неколико промотера. Делим своје богато искуство, они цене мој рад и срећан сам што се све поклопило", каже Бора Милутиновић.

"Селектор Стојковић има талентован тим и веома је важно то што већина фудбалера игра у великим клубовима. Наша селекција заслужује поштовање и надам се да ћемо далеко да догурамо. Добро је то што имамо континитет, јер смо на другом узастопном Мундијалу. Наравно, било би добро да и на самом такмичењу коначно урадимо нешто велико", изнио је мишљење Милутиновић.

Када је ријеч о самом Мундијалу, истиче да ће то бити догађај 22. вијека, а не тренутног времена.

"Слободно могу да кажем да ће то бити празник спорта и фудбала. Домаћин је већ урадио скоро све да свет памти предстојећи Мундијал по необичним и прелепим стварима. Овде су већ поносни на чињеницу да ће ово, у ствари, бити догађај који више припада 22, а не нашем веку".

"Људима је вероватно чудно када чују да неки стадион има огромне клима уређаје који велике врућине чине подношљивима. Највећа раздаљина између два стадиона је 40 километара и за фудбалске фанатике, као што сам ја, то значи да ћемо током Мундијала моћи да погледамо чак две утакмице дневно уживо. Једва чекам", подвлачи Бора Милутиновић.

Подсјетимо, он је једини селектор у историји који је учествовао на Свјетским првенствима са пет различитих репрезентација: Мексиком, Костариком, САД, Нигеријом и Кином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана