Боксерски турнир “Великани Славије”: Бан најбољи такмичар

Д. П.
Боксерски турнир “Великани Славије”: Бан најбољи такмичар

БАЊАЛУКА - Словеначки репрезентативац Аљаж Бан проглашен је за најбољег такмичара 19. Међународног боксерског турнира “Великани Славије”.

Он је у категорији до 92 килограма прекидом у другој рунди побиједио представника БиХ Селмира Симановића и био је то разлог да га стручни жири, којем је предсједавао прослављени југословенски боксер Тадија Качар, а чланови су били Зоран Милаковић, Небојша Вуковић и Ненад Бојанић, прогласи за најбољег.

- Срећан сам што сам проглашен за најбољег боксера на овој смотри, која се одржава у част свих оних који су током дугих шест деценија проносили славу Славије. То је клуб који је познат на свим свјетским меридијанима, јер је у својим редовима имао и освајаче олимпијских, свјетских, европских и медитеранских медаља. Због тога ово признање добија на значају и сигурно је да ће ми бити додатни стимуланс у наставку каријере - нагласио је Бан.

За најбољег техничара проглашен је Емел Куртовић (БиХ) који је у финалу категорије до 60 килограма боксовао са Амаром Нишићем (БиХ). За најборбенији пар проглашени су борци у категорији до 67 килограма Нејц Петрич (Словенија) и Анди Идризи (Хрватска). Овај меч завршен је побједом боксера из Словеније на поене.

- Очекивали смо, искрено, да буде више учесника и земаља, али у посљедњих неколико дана имали смо неколико отказа. Ипак, када се све сабере и одузме, морамо бити задовољни, јер смо наставили континуитет одржавања овог турнира, који је у календару Европске боксерске уније. Захвалио бих предсједнику Управног одбора Боксерског клуба Славија Драшку Станивуковићу на финансијској помоћи у организацији турнира - рекао је предсједник Организационог одбора турнира Владо Мајсторовић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана