Боксерски клуб Славија домаћин појединачног првенства БиХ

Дарко Пашагић
Боксерски клуб Славија домаћин појединачног првенства БиХ

БАЊАЛУКА - Боксерски клуб Славија од данас до недјеље биће домаћин појединачног сениорског првенства БиХ на којем се очекује наступ такмичара из свих клубова.

Овај шампионат имаће и изборни карактер, јер ће сви шампиони БиХ за 2024. годину стећи право наступа на европском првенству, које ће се од 18. до 28. априла одржати у Београду.

- Зато што првенство има и изборни карактер очекујемо много већи број учесника него иначе и далеко квалитетније борбе. Надамо се да ћемо бити добри организатори и да ћемо испунити клупске циљеве. Послије овог шампионата очекује нас наставак Боксерске лиге Србије, али и припреме репрезентације БиХ на Златибору заједно са селекцијом Србије. Надам се да ће у репрезентацији БиХ највише боксера бити управо из Славије - истакао је предсједник Славије Далибор Петковић.

Челници бањалучког клуба имају амбициозне циљеве на овом такмичењу и надају се да могу освојити бар пет златних одличја.

- Вјерујем да ћемо уз помоћ љубитеља племените вјештине и бројних клупских симпатизера успјети да дођемо до зацртаног циља, али и да га премашимо. Ако у томе успијемо показаћемо још једном да је Славија на добром путу и да се враћамо на стазе старих успјеха - рекао је директор бањалучког клуба Игор Савичић.

Један од најтрофејнијих бањалучких клубова на првенству БиХ представљаће девет такмичара: Михајло Ђекић (до 57 килограма), Лука Вељовић (до 60 кг), Бојан Зечевић и Рајко Томовић (оба до 67 кг), Лео Цвитановић (до 71 кг), Немања Чекић (до 75 кг), Сергеј Зорић (до 80 кг), Стефан Чајић (до 86 кг) и Милош Велетић (преко 92 кг).

- Већ смо у одличној форми због мечева у Лиги Србије, а уз све то смо добро радили и припремали се посљедњих седмица. Очекујем да освојим злато у својој категорији и тако стигнем до треће сениорске титуле у каријери, али и да моји клупски другови засијају пуним сјајем - нагласио је Цвитановић, који је у посљедње вријеме ударна песница Бањалучана.

“Обилићево”

Првог дана појединачног првенства, односно данас четвртфинални мечеви у дворани “Обилићево” почеће у 16 часова. У истом термину у суботу (сутра) биће одржани полуфинални дуели, а финални окршаји су на програму у недјељу од 11 часова. Такмичење ће се одвијати у десет олимпијских тежинских категорија (до 57 кг, до 60, до 63,5, до 67, до 71, до 75, до 80, до 86, до 92 и преко 92 килограма).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана