Боксери Славије желе титулу у региону

Дарко Драгичевић
Боксери Славије желе титулу у региону

У Боксерском клубу Славија све пуца од оптимизма уочи завршног турнира регионалне лиге који је на програму предстојећег викенда. Пут Новог Пазара боксери бањалучког клуба отишли су пуни мотива и ријешени да у рингу дају све од себе.

Не крију да им је циљ освајање шампионске титуле, али су свјесни тежине тог посла.

Ипак, ове сезоне многима су помрсли конце, па Никола Ивковић и саборци поручују да ће у новопазарском „Пендика“ од првог до посљедњег звука гонга јуришати на побједе. У полуфиналу чека их екипа Сомбора.

„Ове четири које су се пласирала на завршни турнир су одскочиле. Екипа Сомбора има веома квалитетне боксере и очекујем рат у рингу и велику борбу. Ми не кријемо да нападамо титулу и даћемо све од себе да је освојимо. Знамо да је Нови Пазар главни фаворит, али нећемо одустати. Спремни смо.“ Каже Вељовић.

Славија ће на завршном турниру бити лишена помоћи Леа Цвитановића и Алена Рахимића који су на Европским играма у Кракову, а задатак да их достојно замјене у рингу допао је словеначким боксерима Грегору Старешинићу и Нејцу Петрићу.

„Екипа ми изгледа веома добро и видим да си сви у сјајној форми. Не подцијењујемо никога, али са великим сампоуздањем дочекујемо завршни турнир. У сваку борбу улазимо са жељом за побједом и вјерујем да ћемо показати квалитет који посједујемо.“ каже Петрић. Пун оптимизма је и Грегор Старешинић.

„У одличној сам форми и очекујем побједе у рингу. Велика ми је част што ћу да боксујем за Славију, клуб који је надалеко чувен у свијету бокса, и надам се да ћемо успјети да остваримо циљ, а то је да се домогнемо титуле,“ поручује Старешинић. У стручном штабу Славије задовољни су формом свих боксера који ће наступити на завршном турниру у Новом Пазару.

„Чека нас тежак посао, али су сви спремни за „рат“ у рингу, од првог до посљедњег боксера.У полуфиналу нас чека екипа Сомбора и сматрам да ће нијансе одлучити побједника и путника у финале. Без обзира на коначан резултат у Новом Пазару, сматрам да смо већ остварил велики успјех. О Славији се поново прича у региону, Славије је поново тема у свим клубовима, тако да можемо да будемо задовољни оним што смо урадили.“ каже Владан Кљајић, тренер БК Славија.

Појачања су стигла и у стручни штаб. Алес Шурбек из Словеније истиче да ће његови боксери дати све од себе да Славије оствари што бољи резултат у Новом Пазару.

„Очекујем да се наши боксери покажу као права појачање за завршни турнир. Увјерен сам у добар резултат. Познајемо ривале и припремили смо тактику тако да очекујем наше добро издање. Лигашки дио сезоне је био веома добар.Имали смо прилику да гледамо квалитетне борбе, а морам да кажем да је моје мишљење да је Славија у неким борбама била оштећена, тако да је могла бити и која побједа више.“ каже Шурбек

Делегацију Новом Пазару предводиће Далибор Петковић, директор и Игор Савичић, спортски директор.

Петковић истиче да је пласманом на завршни турнир остварен циљ, али поручује да је жеља свих да се оде до самог краја. „Желим да се захвалим боксерима Славије који су на показали у рингу како се брани част овог клуба. Одбоксовали су више од 120 мечева ове сезоне и потпуно заслужено су се домогли завршног турнира.

У полуфиналу нас чека Сомбор, екипа које се минулог викенда домогла шампионске титуле у Србије, и очекујем једну жестоку борбу. Ипак, надам се да ћемо се домоћи финала, а онда и шампионске титуле.“ каже Петковић. У другом полуфиналу, на завршном турниру, састају се екипе Новог Пазара и Лознице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана