Боксери Славије спремни за посљедње коло Регионалне лиге: Показаћемо да смо заслужено у плеј-офу

Дарко Пашагић
Боксери Славије спремни за посљедње коло Регионалне лиге: Показаћемо да смо заслужено у плеј-офу

БАЊАЛУКА – Пред боксерима Славије је посљедње коло Регионалне лиге које ће се у недјељу од 18 часова бити одржано у дворани "Мостонга" у Сомбору, а на њему Бањалучани желе да још једном потврде висок квалитет и покушају се дочепати другог мјеста пред плеј-оф.

Иако пред старт такмичења Славији нису даване готово никакве шансе за висок пласман, Бањалучани су одлично вођени шефом стручног штаба Владаном Кљајићем, тренером Слободаном Јекићем и координатором и стручним сарадником Предрагом Бартулом изненадили многе и имају велике шансе да се укључе у борбу за титулу.

- Славија је посљедњих година преживљавала тешке тренутке, али успјели смо да се некако организујемо и да се укључимо у Регионалну лигу. На почетку ни сами нисмо вјеровали да можемо нешто више, али смо се максимално потрудили и уз доста одрицања, али и средстава направили екипу, која је дала све од себе да буде што боље пласирана. Већ послије првог кола, у којем смо били домаћини и које је слободно могу да кажем било најбоље организовано, али и најпосјећеније по броју гледалаца, показали смо да имамо одличну екипу. Како је такмичење одмицало наставили смо са добрим резултатима и потврдили да имамо екипу за сам врх - нагласио је директор Славије и представник клуба у регионалном такмичењу Далибор Петковић.

Дефинитивна одлука када ће се одржати плеј-оф биће донесена у недјељу за када је планиран састанак представника клубова у Регионалној лиги.

- Првобитно је било договорено да се плеј-оф у којем би се прво састали првопласирана и четвртопласирана, те другопласирана и трећепласирана екипа из лигашког такмичења одржи у Новом Пазару у другој половини јуна. Бољи из полуфиналних дуела би се у финалном окршају борили за побједника Лиге за сезону 2022/23. Међутим, са нашим добрим пласманом чак се почело шушкати да плеј-офа неће ни бити, него да ће екипа која буде имала највише бодова у лигашком дијелу постати првак. Вјерујем да до тога неће доћи и да ћемо у плеј-офу показати да имамо екипу можда и за највиши пласман - додао је Петковић.

Бањалучани у комплетном саставу путују у Сомбор. У екипи ће се наћи: омладинци: Петар Средојевић (до 54 килограма), Анел Рахимић (до 57 кг) и Лазар Бован (до 71 кг), те сениори: Ален Рахимић (до 57 кг), Лука Вељовић (до 60 кг), Никола Ивковић (до 63,5 кг), Иван Блажевић (до 67 кг), Бојан Зечевић (до 67 кг), Гал Шепиц (до 71 кг), Вук Митић (до 75 кг), Лео Цвитановић (до 80 кг), Златко Турковић (до 80 кг), Стефан Чајић (до 86 кг), Давид Ружевић (до 92 кг), Јурај Солдо (преко 92 кг) и Милош Велетић (преко 92 кг). Узданица у досадашњем дијелу лиге био је Цвитановић, који ће у недјељу за ривала имати једног од најбољих боксера Србије Алмира Мемића (Нови Пазар).

- Знам да ме очекује веома тежак и неизвјестан меч, али сам у потпуности спреман да се упустим у коштац са Мемићем. Не могу да обећам побједу, али сигурно ћу дати све од себе да до ње дођем и свом клубу донесем важне бодове у борби за друго мјесто. Сви моји клупски другови, као и ја потпуно смо спремни за ово посљедње коло лиге и надам се да ћемо праву вриједност ове екипе показати тек у плеј-офу - рекао је Цвитановић.

Пласман

Ове сезоне у регионалном такмичењу учествује десет клубова.  Тренутно је екипа Новог Пазара на првом мјесту са 184 бода, Сомбор је други са 148, трећа Славија са 145, а четвртопласирана Лозница са 143 бода и ова четири клуба су практично већ обезбиједила пласман у плеј-оф.

Потпредсједник Бањалучана Павле Кнежевић је истакао да ће наступ Славије и добри резултата бити одскочна даска да се клуб врати тамо гдје му је и мјесто, а то је сам врх бокса не само у Републици Српској и БиХ, већ и у региону.

- Најважније је да смо успјели послије дужег времена одблокирати рачун и да смо вратили готово сва дуговања из ранијег периода. Надам се да све то неће проћи незапажено и да ћемо у наредном периоду имати још већу подршку свих оних којима је спорт, а поготово бокс у срцу - истакао је Кнежевић.

Европске игре

Двојица боксера Славије биће учесници трећег издања Европских игара које ће бити одржане у Кракову и регијама Малополска и Шлонска у Пољској од 21. јуна до 2. јула ове године.

- Ријеч је Алену Рахимићу (до 57 килограма) и Леу Цвитановићу (до 80 кг). Ово је уједно и квалификациони турнир за Олимпијске игре у Паризу 2024. године - нагласио је спортски директор Славије Игор Савичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана