Боксери Славије силовито до титуле шампиона Србије

Дарко Драгичевић
Foto: Mreza X Milorad Dodik

БАЊАЛУКА - Боксери Славије су шампиони Србије. У великом финалу у бањалучкој дворани Центар савладали су Раднички Београд 10:4.

На отварању финала одличан бокс су приказали млади Михајло Ђекић и Бранислав Марковић. Боксер Славије је успио да искористи своје предности и дође до првих бодова. У наредној борби Ален Рахимић је такође био сигуран и повећао је предност домаћег тима.

Неизвјесност у финале донио је Филип Џида који је савладао боксера Славије Аљаж Ширцељ. Након тога су Нејц и Рогић сјајно кренули у првој рунди. Размјена удараца, велика борба, али је нажалост Рогић обновио повреду и био принуђен да пред меч. Славија је затим добила нове поене јер због повреде Дарио Томић није ушао у ринг.

Најбољи меч вечери су одбоксовали Лео Цвитановић и Сандро Полетан, који су одушевили публику. Бањалучанин који је бранио боје Радничког је сјајно боксовао и на крају су одлучивале нијансе па је Цвијановић славио подијељеном одлуком судија. Дуел је био сјајан, сијевали су одлични ударци и гледаоци су могли само да уживају.

На крају је Лазар Лазаревић донио нове бодове јер је савладао Аљажа Бана прекидом у првој рунди.

 

Предсједник Републике Српске и уједно предсједник Организационог одбора финала Лиге Србије Милорад Додик је уручио пехар капитену Славије Леу Цвитановићу који је лигу завршио без пораза.

Медаље побједничком тиму уручио је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Резултати: Славија - Раднички 10:4, по категоријама 57 килограма: Михајло Ђекић - Бранислав Марковић 2:0( једногласна одлука судија), 63.5 кг Ален Рахимић - Стефан Пилиповић 2:0(подјељена одлука судија), 67. кг Аљаж Ширцељ - Филип Џида 0:2(подијељена одлука судија) 71. кг Нејц Петрич - Игор Рогић 2:0 (повреда Рогића), 75.кг Гал Шепиц - Дарио Томић (без борбе) 2:0, 80. кг Лео Цвитановић - Сандро Полетан 2:0(подијељена одлука судија), преко 92 кг Аљаж Бан - Лазар Лазаравећ 0:2(прекид судија)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана