Боксери Славије отпутовали у Скопље: Плеј-оф обезбијеђен, жеља прво мјесто

Дејан Кондић
Боксери Славије отпутовали у Скопље: Плеј-оф обезбијеђен, жеља прво мјесто

БАЊАЛУКА - Боксери Славије отпутовали су у Скопље, гдје их сутра у оквиру деветог кола Регионалне лиге очекују нови изазови. Бањалучани су три кола прије краја већ изборили пласман у плеј-оф.

Поред Славије, која је тренутно другопласирана на табели, то је пошло за руком лидеру, екипи Новог Пазара, те Сомбору и Лозници. Бањалучани су у главни град Македоније отишли јачи за Јураја Солду и Ивана Блажевића. Тренер Славије Владан Кљајић задовољан је до сада учињеним и најављује још боље наступе својих момака.

- У добром расположењу дочекујемо мечеве. Као аутсајдери смо се успјели пласирати у плеј-оф и то је велики успјех. Имамо 40 бодова више од Вардара три кола прије краја и то је недостижно. Сад нас сви респектују. Град је уз нас и надам се да ће нам и Влада Републике Српске помоћи. Желимо у финале - поручио је Кљајић.

Најуспјешнији борци Славије су Гал Шепиц, који се такмичи у полусредњој категорији до 71 килограма са омјером од шест побједа и два пораза, односно 20 освојених бодова, те Лука Вељовић са пет тријумфа и три пораза, односно 18 освојених бодова, а наступа у лакој категорији до 60 килограма.

- Сезона је засад одлична. Драго ми је што су Славијини боксери показали овакве партије. Можемо још боље. Тренутно сам у најбољој форми и желим добар резултат у Скопљу - истакао је Шепиц.

Лео Цвитановић је лидер екипе. И он признаје да је задовољан учињеним.

- Гурамо ка трону. Циљамо титулу. Желимо да у складу са традицијом овог клуба правимо велике резултате. Слиједи Скопље, гдје желимо да освојимо што више поена - нагласио је Цвитановић.

До краја лигашког дијела остала су два кола, крајем маја у Сомбору и почетком јуна у Новом Пазару. Такође, Славијини боксери Лео Цвитановић, Ален Рахимић и Лука Вељовић наступиће на Европским играма које су на програму од 20. јуна и биће квалификационе за предстојеће Олимпијске игре у Паризу.

Финале може и у Бањалуку

Један од челника клуба Далибор Петковић поносан је на Славијине борце. Не искључује могућност да Бањалука буде домаћин завршнице регионалне лиге.

- Презадовољан сам учињеним. Наш наступ нема ниједну мрљу. Већ смо у плеј-офу и желимо још више, што да не и прво мјесто. Што се тиче организације плеј-офа, зависи све од људи који воде такмичење. До сада је увијек било да је завршница на неутралном терену. Међутим, све је могуће, па и да буде у Бањалуци - рекао је Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана