Боксери Славије домаћини Радничком: Шлагер који подсјећа на стара времена

Дарко Пашагић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Боксери Славије у трећем колу Лиге Србије угостиће београдски Раднички сутра од 19 часова у дворани “Обилићево” и биће то меч који ће подсјетити на најљепша времена југословенског бокса.

Судар ове двије екипе из бивше Савезне лиге Југославије био је увијек шлагер јер је ријеч о клубовима који су у својим редовима имали освајаче медаља на европским и свјетским првенствима те Олимпијским играма па се очекује да дуел два тима и овог пута буде прави спектакл.

- Дуго смо се припремали за овај меч јер се није нимало лако супротставити Радничком, који је сигурно најбољи клуб у некадашњој држави. Наравно, ово сада су нека друга времена, али и њима и нама је циљ да се што прије вратимо у врх племените вјештине, не само на овом простору већ и шире - рекао је предсједник Славије Далибор Петковић.

Истакао је да без помоћи надлежних институција ова манифестација не би могла да протекне како је замишљено.

- Велику захвалност дугујемо предсједнику Републике Српске Милораду Додику, премијеру Српске Радовану Вишковићу, градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу и свим пријатељима клуба који су нас финансијски помогли да организујемо овај догађај - навео је Петковић. Очекује се да мања бањалучка дворана буде испуњена до посљедњег мјеста. - Потрудили смо се да ово буде права промоција не само два клуба и аматерског бокса него и мечева на профи рингу, јер ће се послије дуела Београђана и нас на рингу наћи професионалци. Биће то два дуела које ће сигурно љубитељи бокса у Бањалуци памтити дуже вријеме - додао је Петковић.

Послије дуела два клуба, негдје око 21 час, планирани су мечеви у супертешкој категорији између Владана Бабића из Србије и Даше Симеуновића у четири рунде те дуел Вељка Ражнатовића и Пјотра Буџижевског у осам рунди.

Члан бијељинског Радника, вишеструки шампион БиХ, учесник Свјетског првенства и квалификација за Олимпијске игре имаће тежак задатак јер ће му противник бити најбољи супертешкаш Србије и један од кандидата за пласман на Игре у Паризу Владан Бабић.

- Драго ми је што ћу се поново представити бањалучкој публици јер не боксујем први пут овдје, али први пут боксујем профи меч. Бабића добро познајем и у мечу не би требало да буде никаквих изненађења. Побједника ће одлучити тренутак непажње или тренутак инспирације - рекао је Симеуновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана