Боксер Сандро Полетан: У Сомбору браним и боје МУП-а Српске

Дарко Пашагић
Боксер Сандро Полетан: У Сомбору браним и боје МУП-а Српске

БАЊАЛУКА - Капитен Боксерског клуба Црвена звезда Сандро Полетан у потпуности је спреман да се на појединачном првенству Србије, које ће од 22. до 25. јуна бити одржано у Сомбору окити најсјајнијим одличјем у категорији до 75 килограма.

До сада је два пута био најбољи, два пута је освајао бронзану медаљу, а сада очекује да колекцију одличја још више увећа.

- Вриједно сам тренирао за ово такмичење и у потпуности сам спреман за још једну златну медаљу. Већину времена сам проводио у тренинг центру, који је мој отац направио у склопу породичне куће у Трну. Много ми је значила сарадња мог матичног клуба, БК Круна Лакташи и Центра за обуку МУП Републике Српске у Залужанима, гдје смо могли да користимо терене са атлетском стазом. А све у сврху унапређења кондиције и спортске форме - нагласио је Полетан.

Члан боксерске репрезентације Републике Србије, који је завршио средњу Медицинску школу, смјер фармацеутски техничар тренутно је апсолвент на Факултету здравствених наука, смјер медицинско-лабораторијски менаџмент.

- Као члан боксерске репрезентације Србије, захвалио бих МУП Србије и министру Александру Вулину што је препознао вриједност бокса и људске особине мојих колега боксера, те их примио у радни однос МУП Србије. У међувремену и ја сам постао дио колектива МУП Републике Српске, који је на исти начин вредновао моја спортска и образовна достигнућа. Уз сагласност мојих претпостављених и радних колега, који имају разумијевања за спорт и мој боксерски напредак, добио сам подршку да учествујем на државном првенству Србије, представљајући Боксерски клуб Црвена звезда и наш МУП Републике Српске. С великим поносом и одговорношћу, даћу све од себе да се покажем у што бољем свјетлу и оправдам указано повјерење - наставио је Полетан.

У својој богатој боксерској биографији био је учесник од пионира, кадета, јуниора, младих и сениора на 14 европских и свјетских првенстава. Био је учесник на квалификацијама за Олимпијске игре 2020. године у Лондону.

Екипни је шампион регионалне лиге, освајач Златне рукавице, освајач двије бронзане медаље на турниру А категорије Београдски победник, освајач бронзе на првенству Балкана, те многих других домаћих и иностраних турнира. Учесник је најпрестижнијих олимпијских боксерских кампова - Куба, Америка, Русија, Казахстан, Украјина, Бјелорусија, Њемачка, Чеченија и др. Паралелно са боксом учесник је седам европских и свјетских првенстава у кик-боксу, гдје је освојио пет медаља (двоструки првак Европе, двоструки вицешампион свијета, бронзани на свјетском првенству).

- Имам још једну неостварену жељу, што се тиче аматерских такмичења, а то је да наступим на свјетском првенству полиције. Ове године сам закаснио, али се надам да ћу наступити на неком од наредних такмичења и тако достојно представљати полицију Српске. Себе већ полако видим у професионалном рингу, а када ће услиједити тај прелазак одлучићу до краја ове године - додао је Полетан.

Спонзор

Иако је остварио сјајне резултате на ринговима широм Европе и свијета занимљиво је да Сандро Полетан никада није имао спонзора, који ће се финансијски бринути о његовом спортском напредовању.

-  Бројна одличја и наступ на бројним свјетским  и европским првенствима изгледа нису довољна за то и до сада сам се увијек ослањао на финансијску подршку породице и неколико пријатеља. Када бих имао сталног спонзора вјероватно би и резултати били много бољи - нагласио је Полетан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана