Бокс Републике Српске у све већој експанзији!

Дарко Драгичевић
Бокс Републике Српске у све већој експанзији!

БАЊАЛУКА - Ново руководство Боксерског савеза Републике Српске чини све да омасови овај некада трофејни спорт и да га врати у центар збивања.

Предсједник Боксерског савеза Зоран Рашљић и спортски директор Горан Делић увелико раде на развоју олимпијског бокса у Републици Српској, поготово када је ријеч о млађим узрасним категоријама којима се поклања велика пажња.

У томе имају и велику подршку Боксерског савеза Србије, на чијем челу је бивши боксер Славије Ненад Боровчанин и који такмичаре из Српске радо зову на све манифестације. Сарадња је сваким даном све боља.

Нови корак у популаризацији трофејног спорта је старт Боксерске лиге Републике Српске. Ове такмичарске сезоне у њој ће учествовати 22 клуба из цијеле Републике Српске. Прво коло Боксерске лиге биће одржано 5. октобра 2024. године у Бањалуци (дворана “Обилићево”). Технички организатор је Боксерски клуб БЛ 22 из Бањалуке.

- Боксерски савез Републике Српске је у прошлости имао одређених проблема због којих нису одржавана такмичења. Али ново руководство жели да гледа само напријед и да урадимо све што је у нашој моћи да овај спорт поново вратимо на велику сцену. Спортски директор Горан Делић, моја маленкост и читав Управни одбор радимо на омасовљењу бокса и заиста смо срећни што видимо да имамо све више такмичара на тренинзима. То је наш циљ да омасовимо бокс и да из квантитета дођемо и до квалитета те да опет буду освајане медаље на великим такмичењима - истакао је Зоран Рашљић, предсједник Боксерског савеза Републике Српске.

У актуелној години бокс је опет у центру збивања. Успјеси Саре Ћирковић, као и осталих такмичара Обилића, титула шампиона за екипу Славије у Лиги Србије допринијели су популаризацији и да се о овом спорту опет пише по лијепим стварима.

- Клубови се опет формирају, расте интересовање за бокс и томе су свакако допринијели успеси БК Обилић, који осваја медаље на међународним такмичењима и БК Славије, која је постала шампион Србије. Наредног мјесеца почиње и Боксерска лига Српске, што је велики искорак. У лиги ће учествовати 22 клуба и сам тај податак је за понос. Мислим да смо на добром путу и желимо да истрајемо у томе - додао је Рашљић.

Подршка Србије

Велику подршку Боксерски савез Републике Српске има и од Боксерског савеза Србије, који је увијек ту да помогне.

- Имамо заиста велику подршку господина Ненада Боровчанина, предсједника Боксерског савеза Србије. Много се ангажовао када је ријеч о помоћи Славији да се врати на стазе успјеха. Хвала му на свему што је урадио за наш спорт и савез - поручио је Рашљић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана