Бојан Марковић, нападач Лакташа: Игман нас није фасцинирао

Дејан Кондић
Бојан Марковић, нападач Лакташа: Игман нас није фасцинирао

ЛАКТАШИ - Екипа Лакташа је побједом над Игманом из Коњица резултатом 3:1 и његовом елиминацијом направила једно од највећих изненађења шеснаестине финала Купа БиХ. Иницијатор преокрета и стријелац другог гола за екипу Миљана Бајића био је Бојан Марковић.

Луцидни голгетер у најмасовнијем такмичењу БиХ наставио је гдје је стао у Првој лиги Републике Српске, у којој је са девет голова уз Огњена Шкорића најефикаснији играч свог тима. У разговору за “Глас Српске” истиче да је мало ко очекивао да његови саиграчи и он елиминишу премијерлигаша, који је ове сезоне био кост у грлу много јачих екипа.

- Избацити тим из елите није мала ствар. Нисмо били фасцинирани чињеницом да је насупрот нас екипа из Премијер лиге. Искрено, није пуно људи вјеровало да можемо то урадити. Најбитније је да смо ми имали вјеру у сопствене могућности, дали смо максимум, испоштовали све тренерове захтјеве и успјели смо. Што се тиче мог гола, мислим да се само чекао тај други погодак. Кад смо изједначили, преузели смо игру у потпуности. Стигао је и тај мој гол, а онда и наш трећи. Имали смо још шанси, али задовољни смо - истакао је Марковић.

Лакташи послије 13 кола у првенству Српске имају 25 бодова и заузимају четврту позицију на табели, те су право освјежење лиге.

- Мало ко је очекивао овакав резултат. Тек смо ушли из Друге лиге, међутим, клуб је одлично посложен, од управе преко стручног штаба, до нас играча. Сви дишемо као један. Немамо превелике амбиције без обзира на резултате, идемо од утакмице до утакмице, па ћемо видјети за шта ће то бити довољно - објаснио је Марковић.

Немају фудбалери Лакташа много времена за славље. Већ сутра у 14. колу шампионата Српске дочекују екипу Фамоса.

- Као и у свакој утакмици, идемо на нова три бода. Јесмо фаворити, али то морамо оправдати на терену. Неће нам бити лако, али као и против Игмана, даћемо све за нови тријумф - рекао је Марковић.

Марковић: Екипа испред личног учинка

Опсесија Бојана Марковића су голови. Крупин Срђан Мрзић је са 12 голова први стријелац Прве лиге Републике Српске. Нападач Лакташа је постигао три мање.

- Мој посао су голови, уживам кад затресем мрежу, то ме инспирише. Што се тиче трке за звање најбољег стријелца лиге, видјећемо. Волио бих понијети ласкаво признање за најбоље стријелца, али не оптерећујем се тиме. Битно је да екипа гура по плану, а голови ће доћи - нагласио је Марковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана