Богдановић: Најбољи смо под притиском, заслужујемо злато

Танјуг
Богдановић: Најбољи смо под притиском, заслужујемо злато

БЕОГРАД - Мислим да смо фаворити за медаљу на Европском првенству и надам се да смо коначно заслужили да освојимо злато, рекао је српски кошаркаш Богдан Богдановић.

Стандардни репрезентативац, члан НБА лигаша Атланте, пропустиће шампионат Старог континента због повреде, а данас је изашао пред медије на кампу који традиционално организује, уз подршку Адидаса.

Прва тема била је побједа Србије против Грчке (100:94) у првом мечу друге рунде квалификација за Свјетско првенство.

"Жао ми је што смо за Турску изгубили Васу Мицића, али је ово била јако важна победа. Исто тако, тријумф би требало што пре да се заборави и да се момци окрену новим акцијама. Турска је врло незгодна екипа. Треба наставити са оваквом енергијом и са тим притиском који нама одговара. Моје мишљење је да када год имамо притисак, пробуди се хемија. Свиђа ми се енергија у екипи и много ми је жао што нисам део тима, иако сам ту са стране, поред њих", рекао је Богдановић и додао да верује у национални тим:

"Верујем у наше момке и у успех. Постоји хемија код нас, драго ми је када видим да играмо заиста лепу кошарку. Мислим да смо фаворити за медаљу и надам се да смо коначно заслужили да освојимо злато. Треба да уживамо у игри наших момака".

Богдановић је анализирао игру Орлова против Грчке, рекавши да Никола Јокић саиграче чини бољим.

"Дефанзивну транзицију и изгубљене лопте треба поправити. Наш напад је невероватан. Имамо Јокића који доминира у сваком елементу и проналази играче много лако. Поред њега, сви ми смо бољи за 50 одсто", рекао је Богдановић.

Он је додао да је публика "дала вјетар у леђа" кошаркашима и да ће бити од велике помоћи у будућности.

"То је нешто најлепше када се игра пред домаћом публиком. Ретке су такве ситуације и мислим да је то попут неке фамилијарне атмосфере. Овим шаљемо једну лепу слику у свету као држава и као кошаркашка нација. Чуо сам много позитивних коментара са стране и мислим да ће оваква атмосфера момцима дати позитивну енергију"

Када су фаворити на предстојећем Еуробаскету у питању Богдановић сматра да је све јасно.

"Словенци су по мом мишљењу фаворити број 1. Ту су још Французи, Литванци. Европско првенство ће бити јако тешко јер нема лоших екипа. Свако ту може да изненади", рекао је Богдановић".

Богдановић је прокоментарисао и повратак Партизана у Евролигу.

"Драго ми је да се Партизан вратио у Евролиги, а исто тако ми је драго што ће и Црвена звезда бити ту. Сјајно је то што ће дерби опет бити онај прави и јак. Неће бити фаворита и то је драж. Обе екипе су појачане, Партизан је задржао костур тима са неким појачањима. Биће интересантно, биће лепо."

Шесто издање кампа Богдана Богдановића на Калемегдану, под слоганом "Back to basic", уз подрску Адидаса, ове године биће нешто краћи због његове повреде.

"Наша идеја сваке године је да камп изгледа све боље и боље и да прикључимо све више деце у Србији, али и са осталих простора. Увек кажем да ја себе видим кроз ове клинце, био сам у њиховим годинама и знам како изгледа када видите неког идола. Камп је и ове године почео сјајно, имамо радионицу коју смо убацили ове године где ћемо едуковати децу по питању социјалних мрежа. То је сада и неки глобални проблем па ћемо се и тиме позабавити. Камп је нешто краћи ове године, прво због ситуације са мојим коленом, па и због неких разних других ствари", закључио је Богдановић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана