Близу смо званичне потврде да Новак неће моћи на УС Опен

ГС
Foto: Архива

Иако се још чека дефинитивна потврда, постаје све јасније да Новак Ђоковић неће играти на УС Опену од јер није вакцинисан. Познати амерички турнир огласио се у недјељу и још једном поновио да ће на све бити примјењени здравствени и безбједносни протоколи. Другим ријечима, у САД ће моћи да допутују само вакцинисани.

Према саопштењу, правило о обавезној вакцинацији односиће се само за оне који долазе из иностранства, док ће на турнир моћи домаћи становници који нису примили вакцину против ковида. Ова и све друге формулације само још једном наговјештавају оно што је одавно извјесно – да Новак Ђоковић неће играти на гренд слему прије 2023. године и евентуалног наступа на Аустралијан опену у јануару. Посљедњи меч одиграо је у финалу Вимблдона 10. јула и како сада стоје ствари, двомјесечну паузу прекинуће наступајући на Дејвис купу за Србију у септембру.

"Тренутно, сви који имају улазнице за УС Опен неће морати да принесу и доказ да су вакцинисани да би ушли на УС Опен. Међутим, ако долазите из иностранства да бисте били на турниру, онда морате да будете вакцинисани прихватљивом серијом вакцина против короне да бисте допутовали у САД (ово се односи на све који нису држављани САД или мигранти", наведено је у поруци организатора.

Тако је још једном наговјештено оно што се практично знало од почетка - да ће Новак због одлуке да се не вакцинише бити спријечен да наступи на другом гренд слем турниру ове године, што ће Рафаел Надал покушати да искористи да му у Америци поново одмакне на двије титуле више. Шпанац тренутно води 22:21 у гренд слем пехарима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана