Благо породице Ђурић из Батковића- петоро златних џудиста

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- У Батковићу код Бијељине живи породица Ђурић, чијих су петоро дјеце - Јована, Милица, Милкица, Мила и Горан прваци Републике Српске у својим узрасним категоријама у џудоу.

Четрнаестогодишња Јована Ђурић изразила је наду да ће ове године одбранити злато на Првенству БиХ, које ће у суботу, 9. априла, бити одржано у Витезу.

"Тренирам четири године и није ми напорно. Занимљиво је имати овакву породицу, која је у истом спорту. Лијепо је што тренирамо заједно", рекла је Ђурићева на конференцији за новинаре након пријема у Градској управи.

Тренер Џудо клуба "Пантер" Владимир Ђокић рекао је да је породица Ђурић њихово благо и јединствен примјер у Српској и БиХ, а и шире, будући да су дјеца у свим својим узрасним категоријама прваци Републике Српске, а неки су тај свој резултат потврдили и на Првенству БиХ.

"Горан је првак, Милица и Милкица су вицешампионке, као и Мила, а Јована за викенд има Првенство БиХ, гдје ће бранити прошлогодишњу титулу првака. Они су једна вриједна и упорна породица, која сваке вечери из Батковића долази у Бијељину на тренинге", рекао је Ђокић.

Он је напоменуо да ће сви њихови квалитети тек доћи до изражаја јер предстоје балканска првенства, гдје очекују да ће се окитити медаљама.

Градоначелник Љубиша Петровић рекао је да је овај пријем једна од најљепших слика које су послате из Градске управе.

"Петоро дјеце из породице Ђурић својом упорношћу ниже сјајне успјехе, којима се поноси и град Бијељина. Надамо се да ће освојити још много медаља", поручио је Петровић. /крај/ам/дп/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана