Бивши стопер Јунајтеда данас је римокатолички свештеник: Имао сам све, а осјећао празнину

Kliks
Foto: Twitter

Бројни фудбалери након окончане каријере одлуче остати у том свијету и наставе се бавити фудбалом кроз менаџерски, тренерски или неки трећи позив, али од такве приче разликује се бивши репрезентативац Сјеверне Ирске Филип Мулрајн.

Мулрајн је некада словио за врло талентованог стопера. Прошао је омладинску школу великог Манчестер Јунајтеда, гдје је потписао професионални уговор 1996. године и уписао сениорски деби.

Али, на Олд Трафoрду никада није добио озбиљнију прилику па је преселио у Норвич, гдје је доживио зенит каријере и играо до 2005. године. Још је наступио за Кардиф и Лејтон, прије него што је завршио каријеру 2008. године у Кинг'с Лунину.
Док је играо у Норвичу, догодио се преокрет у његовом животу и Мулрајн се посветио вјери. Корак по корак, постао је римокатолички свештеник који предсједа конгрегацијом у Ирској.
"Све је почело током моје посљедње године у Норвичу. Постао сам незадовољан цијелим стилом живота. Ми фудбалери имамо прекрасан живот и био сам врло привилегован, али сам открио да имам празнину. Био сам шокиран, зашто нисам сретан када имам све што млади желе", рекао је Мулрајн.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана