Бивши нападач Пари Сен Жермена нови играч Црвене Звезде

ГС
Бивши нападач Пари Сен Жермена нови играч Црвене Звезде

Црвена звезда појачала напад уочи гостовања Партизану. Дошао је високи центарфор Калифа Кулибали.

Црвена звезда је званично јача за искусног нападача из Малија, Калифу Кулибалија (31). Он је потписао уговор са црвено-белима два дана прије "вјечитог дербија" против Партизана у Хумској, заказаног за сриједу у 20 часова.

Његов долазак ишчекиван је неколико дана, јер је у данима растанка Звезде и Дејана Станковића наговјештено да би доскорашњи центарфор Нанта могао да дође у тим који сада води Милош Милојевић. Кулибали је висок 197 центиметара и дошао је међу црвено-бијеле после растанка са Миланом Павковом, па остаје да се види да ли ће Африканац бити једна од три опције уз Александра Пешића и Охија или ће евентуално замијенити Норвежанина.

Кулибали је од 2011. до 2014. био члан Пари Сен Жермена, али је наступао за "Б" тим тог клуба. Потом је провео сезону (2014/15) у Шарлроа, потом је две године играо за Гент, а онда је од 2017. био члан Нанта.

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић говорио је о појачањима на промоцији новог тренера, најавивши да се могу очекивати новости до краја прелазног рока. "Петак, 2. септембар је последњи дан за пријаву играча за Лигу Европе, а у наредна три-четири дана бавићемо се тим стварима", изјавио је он у суботу. У понедељак ујутру, први конкретан потез у финишу "летње пијаце" је повучен.

Кулибали је већ девет година репрезентативац Малија и био је стрелац у јунској утакмици против Конга, у оквиру квалификација за Куп Африке. У дресу националног тима одиграо је 30 утакмица, а највећи успјех у клупској конкуренцији остварио је са Нантом, са којим је 2022. освојио Куп Француске.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана