Битне промјене у одбрани Борца

Душан Репија
Битне промјене у одбрани Борца

БАЊАЛУКА - Поред капитена Ђорђа Ћелића, који је завршио са активним играњем, дрес Рукометног клуба Борац у новој сезони неће носити два врло важна члана шампионског тима, Стефан Миљковић и Александар Милићевић.

Иако су Бањалучани били вољни да им продуже сарадњу, момци из Србије одлучили су да потраже нови изазов. Тачније, Миљковић ће се вратити у родну Врњачку Бању и вјероватно завршити играчку каријеру, док Милићевић гледа ка иностранству.

- Покушали смо да их задржимо, али обојица имају другачије планове. Оно што могу да кажем јесте да су обојици врата отворена бар док сам ја у клубу. Можда се то не види и не зна, али Миљковић нам је био кључни играч, прави вођа и прави примјер нашој дјеци. Од тренутка када је стигао у наш клуб у првом мандату понашао се као да је одрастао у Борцу и велико му хвала за све што је урадио. Исто се односи и на Милићевића који је постигао доста важних голова ове сезоне - нагласио је тренер Борца Мирко Микић.

Јасно је, дакле, да ће спортски сектор Бањалучана морати да пронађе адекватне замјене, односно рукометаше који могу да одговоре задацима, прије свега у одбрани пошто су Ћелић и Миљковић најчешће у пару чинили посљедњи бедем испред голмана.

- То су врло осјетљиве позиције, али шта је, ту је. На неки начин смо се и припремали за овакав расплет. Имамо у нашим редовима играче способне да надокнаде њихов одлазак, а мораћемо и да реагујемо на тржишту. Већ смо почели неке преговоре, па очекујем да у наредних неколико дана добијемо и прво појачање - рекао је Микић.

Оно што је добро за младог стручњака, сви остали играчи требало би да остану на окупу. Млади имају уговоре, а са оним играчима којима су истекли биће продужени у наредном периоду. Рукометаши Борца ће и ове године играти на међународној сцени и то у ЕХФ Европском купу, трећем по јачини клупском такмичењу. БиХ се налази на 31. мјесту по коефицијенту због лоших резултата или одустајања клубова од наступа и прва је испод црте када је у питању наступ у квалификацијама за ЕХФ куп.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана