Бинић: Председник ФСС је трећи човек у држави, али систем је најважнији

Танјуг
Бинић: Председник ФСС је трећи човек у држави, али систем је најважнији

БЕОГРАД - Предсједник Фудбалског савеза Србије (ФСС) је имајући у виду величину организације трећи човек у држави, али један човек не може ништа да промени сам и важније је успоставити систем, сматра некадашњи фудбалски репрезентативац Драгиша Бинић.

Он је гостујући у јутарњем програму ТВ Танјуг истакао да су приликом ранијих избора првог човјека ФСС прављене грешке, али да је закључак на крају да су те ствари дошле ван спорта.

-Као радник савеза немам право да икога фаворизујем. Овде није проблем први човек савеза, него спровођење организације и кадрова. Од села, преко општине, до региона. Ми смо изгубили школски спорт, раније се знало ко иде где, а сада су у већини приватне школе за тренинге. Ако сам на челу Савеза, ја морам око себе да имам тим људи. Све зависи од човека. Да ли друштво жели личност која ће да предводи или личност која ће да покрива нешто друго - рекао је Бинић.

Он је додао да ни Драган Џајић, ни Немања Видић као кандидати немају лични интерес јер је реч о људима који нису  новајлије у спорту и јако добро су ситуирани.

На питање да ли је Видићева грешка што није прво дошао у Звезду, Бинић је рекао да све зависи од човјека.

- Ја долазим у Звезду, не интересује ме ко тренутно води клуб. Имате људе који неће, ако је неко други ту. За водеће људе нам је потребан неко ко је прошао целу организацију, неко искуса. Ако убацимо неко велико име, постоји могућност да ћемо га у лошој организацији изгубити - закључио је Бинић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана