Бимал Јединство у завршној фази припрема: Примарни циљ - повратак титуле

Дејан Кондић
Бимал Јединство у завршној фази припрема: Примарни циљ - повратак титуле

БРЧКО - Одбојкашице брчанског Бимал Јединства налазе се у посљедњој фази припрема пред почетак сезоне и данас, након великог броја напорних тренинга, играју први пријатељски меч против екипе Орашја.

“Принцезе” су у погону од 14. августа. Екипа коју са клупе предводи Радмила Марковић у измијењеном саставу улази у нову сезону. Клуб су напустила три члана прве поставе: Јована Биберџић, Душка Кењало и Илијана Којић, а дошле су Бразилка Естер која може играти на позицијама коректора и примача те двије искусне играчице, средњи блокер Маја Кнежевић и техничар Вера Станић.

Конкуренцију је појачала и млада 18-годишња Татјана Бркља, која покрива позиције коректора и примача. У разговору за “Глас Српске” Марковићева поручује да ће њена екипа покушати да врати титулу шампиона БиХ у Брчко.

- Данас играмо против Орашја, а до краја ове и почетком сљедеће седмице одиграћемо још двије контролне утакмице против Радника из Бијељине и бањалучког Борца. Лига нам почиње првог викенда октобра, седам дана прије тога чека нас меч четвртфинала Купа Републике Српске. Примарни циљ је да вратимо титулу. Засад екипа изгледа стварно добро, одлично тренирамо. Дјевојке су мотивисане, имамо и дужу клупу, односно могућност да, за разлику од прошле године и мијењамо нешто. Више ћу моћи рећи послије ових пријатељских утакмица - рекла је Марковићева.

Брчанке ће и ове сезоне имати обавезе на међународној сцени. У шеснаестини финала Купа ЦЕВ, 7. и 15. новембра очекује их двомеч против освајача Купа Француске, екипе Безијеа.

- Причала сам са Ајлом Параџик, која већ годинама игра у Француској. Ријеч је о доброј екипи. Играли смо прошле године са јаким екипама, немамо неких специјалних амбиција, али борићемо се. Мислим да је права мјера за све екипе из БиХ Челенџ куп - истакла је Марковићева.

Почетком мјесеца у сали “Треће основне школе” у Брчком се окупила и прва генерација брчанских “принцеза” које су дијелиле терен од 1996 до 1998. године. Дио те приче била је и актуелни тренер Брчанки Радмила Марковић.

- Било је одлично и надам се да ће постати традиција, да ћемо се сваке године окупити, и ове што су у иностранству да ће моћи долазити. Једна суперприча - закључила је Марковићева.

Кула ривал на старту

Бимал Јединство у лов на повратак титуле у Брчко креће са домаћег терена. Ривал “принцезама” у првом колу у на њиховом паркету биће екипа Куле из Градачца, а већ у другом колу Брчанке гостују у граду на Врбасу код старог ривала екипе Бањалука Волеј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана