Бил Симонс: Јокић је бољи од Бирда VIDEO

Г.С.
Бил Симонс: Јокић је бољи од Бирда VIDEO

Прослављени амерички новинар Бил Симонс поново је користио велике хвалоспјеве описујући игру српског кошаркаша Николе Јокића.

Тако је у посљедњем подкасту направио прву петорку играча које је најзабавније гледати, те се међу именима као што су Меџик Џонсон, Лери Бирд, Стеф Кари и Леброн Џејмс, нашао и двоструки МВП НБА лиге.

"Гледајући утакмицу прије неки дан, рекао сам себи, овај лик је офанзивно бољи од Бирда. Јер је виши, а имају исте кошаркашке способности", казао је Симонс.

Његов гост на подкасту, новинар Џеј Кајл Мен се на то насмијао и кроз смех питао Симонса:

"Да ли си добро?".

Симонс је мирне душе одговорио:

Јесам, ОК сам. Бирд је био бољи шутер, има више титула, Јокић мора још да уради да би га сустигао у томе. У овом случају, говорим само о несебичним додавањима. Јокићево тијело и висина му омогућавају да види преко људи, отвара много више ствари које Бирд није могао да уради. Тако нешто никада нисам видио. Бил Волтон је то имао на кратко, а Јокић то ради из дана у дан. Он је најбољи додавач међу центрима икада. И мислим да је он сада на истом нивоу са Бирдом и Меџиком што се тиче асистенција", закључио је Симонс.

Јокић ниже сјајне партије у дресу Нагетса, недавно је забиљежио 89. трипл-дабл у каријери када је против Финикса постигао 41 поен уз по 15 скокова и асистенција,преноси Б91.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана