Бијељинци желе да остану у горњем дијелу табеле: Залет за наредну сезону

Дарко Пашагић
Бијељинци желе да остану у горњем дијелу табеле: Залет за наредну сезону

БИЈЕЉИНА - Бивши премијерлигаш Радник у наставак прволигашког каравана улази са циљем да екипа остане у горњем дијелу табеле и ако је могуће да за коју степеницу поправи тренутно седмо мјесто.

Иза Сембераца, који су на крају прошле сезоне испали из елите БиХ, је доста турбулентан први дио првенства, поготово њен сам почетак, јер су каснили са припремама које су почели са веома малим бројем фудбалера.  Због тога и не треба да чуди што је екипа јесен завршила са чак 18 бодова мање у односу на Крупу.

- Било би нескромно да са великим бодовним заостатком најавимо борбу за сам врх табеле. Много је реалније да у наставку сезоне направимо костур екипе са којим ћемо у наредном првенству јуришати на титулу. То ће нам и бити водиља у наставку сезоне, али је сигурно да ћемо дати све од себе да бар за коју степеницу поправимо пласман - нагласио је шеф стручног штаба Радника Велибор Ђурић.

У зимској паузи клуб је напустило седам фудбалера. Отишли су Дејан Живковић, Бојан Буразор, Сергеј Манојловић, Брајан Ананијас, Урош Весић, Ђорђе Касаловић и Љубомир Ковачевић.

- Сигурно да ће нам највише недостајати Живковић и Буразор који су били стандардни првотимци, али нисмо их успјели задржати. Међутим, нисмо сједили скрштених руку и већ смо довели четири појачања. Из Козаре је стигао Марко Деспотовић, а из Леотара смо вратили “дијете” Радника Драгана Матковића. Наши нови чланови постали су Душан Ристић, који је стигао из Подриња, те доскорашњи фудбалер Сутјеске из Фоче Никола Даниловић. Циљ нам је да доведемо још два фудбалера за напад. Ријеч је о крилу или офанзивном везном, те нападачу - наставио је Ђурић.

Његови изабраници до наставка првенства одиграће шест утакмица од којих ће једна бити и званична у оквиру осмине финала Купа БиХ.

- Први ривал 25. јануара биће нам Звијезда 09, а 1. фебруара у Симином Хану играмо против Градине из Сребреника. Четири дана касније састајемо се са зворничком Дрином, а 11. фебруара са федералном друголигашем Горњим Рахићем. Њих смо намјерно изабрали за противника, јер 18. фебруара у осмини финала гостујемо у Зеници код Челика, који је такође федерални друголигаш. “Генералку” ћемо одиграти 25. фебруара против Алфа Модриче. Цјелокупне припреме обавићемо у Бијељини и надам се да нам временске прилике неће много реметити план рада - додао је Ђурић.

Играчи

На првом окупљању фудбалера Радника у 2023. години било је присутно 25 фудбалера. То су голмани: Никола Лакић, Далибор Митровић и Стефан Оплакан, те играчи: Милош Јокић, Ненад Рашевић, Слободан Томић, Марко Деспотовић, Стефан Јосиповић, Ненад Срећковић, Александар Васић, Стефан Паранос, Драган Матковић, Никола Даниловић, Николај Милић, Милан Гаврић, Јован Новак, Александар Максимовић, Миљан Оџаклић, Павле Малетић, Марко Дедијер, Андрија Лошић, Душан Ристић, Драган Дошло, Андреј Крстић и Сергеј Манојловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана